Wouter Vrancken. ©  Dick Demey

Wouter Vrancken: “Vol stadion moet ook troef worden tegen Charleroi”

Wouter Vrancken heeft geen glaasje champagne gedronken op de herfsttitel. “Omdat we nog niks in handen hebben”, zegt de nuchtere coach van KRC Genk. “Onze volledige focus gaat naar Charleroi, net als vorige week moet een vol stadion ons een extra boost geven.”

Marnik Geukens

KRC Genk is herfstkampioen. “En dat is vooral voor onze supporters heel mooi”, glimlacht Wouter Vrancken. “Zij mogen hier voluit van genieten. Ik ben blij dat ze zo enthousiast zijn. Zowel in Leuven als thuis tegen KV Mechelen hebben ze ons na een rode kaart mee over de streep getrokken. Ook tegen Charleroi zal hun rol erg belangrijk zijn.”

Mentaliteit en organisatie

Ook de voorsprong van zeven punten op naaste achtervolger Antwerp doet Vrancken niet zweven. “Daar schieten er amper drie of vier van over, als het er echt op aan moet komen. We hebben nog twee matchen plus een volledige terugronde voor de boeg, dan heeft het weinig zin om al naar de stand te kijken. We moeten vooral bezig zijn met onszelf en onze manier van spelen.”

Dat betekent lessen trekken uit de mindere eerste helft tegen KV Mechelen? “Zeker. KV Mechelen deed het zeer goed en bracht verschillende spelers aan het twijfelen. Dat moeten we proberen te voorkomen tegen Charleroi. Het is een tegenstrever met heel veel kwaliteiten, die onder zijn waarde gerangschikt staat. De nieuwe coach Frank Defays maakte tegen Antwerp met succes een duidelijke keuze voor mentaliteit en organisatie. Met spelers als Kayembe, Zorgane en Ilaihamaritra beschikken ze daarenboven over veel individuele kwaliteiten. Heymans, Golizadeh en Morioka kwamen ook nog eens van de bank, dan heb je een en ander achter de hand.”

Castro in de ploeg

Vrancken moet zijn ploeg op één plaats wijzigen. Hij maakt er geen geheim van dat de Argentijn Castro de geschorste El Khannouss zal vervangen als aanvallende middenvelder. “Nico heeft al uitgebreid zijn kwaliteiten getoond. Het is een goeie jongen, die de dingen prima oppakt. Als invaller probeer je natuurlijk steeds om beslissend te zijn. Nu hij vanaf de eerste minuut op het veld staat, zal hij makkelijker zijn rol in de ploeg kunnen invullen.”

Naast El Khannouss zit ook Preciado nog een (laatste) schorsingsdag uit. Ouattara is wel beschikbaar. Hij kreeg voor zijn vroege rode kaart met Jong Genk in Beveren louter een voorwaardelijke straf, omdat hij zondag al 80 minuten van de match moest missen. Godts en Geusens werden toegevoegd aan de wedstrijdkern.

De 21 namen: Vandevoordt, Leysen, Chambaere, Munoz, Carstensen, Cuesta, Didden, McKenzie, Arteaga, Heynen, Ouattara, Galarza, Hrosovsky, Castro, Geusens, Godts, Trésor, Paintsil, Onuachu, Samatta en Nemeth.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer