©  BELGA

“Drukste avondspits van het jaar” op Vlaamse snelwegen, vooral in Antwerpen was het uitzonderlijk lang aanschuiven

Omstreeks 18 uur stond op de Vlaamse snelwegen meer dan 300 kilometer file. “Het gaat om een uitzonderlijk drukke avondspits”, duidt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeerscentrum. “Alles wijst erop dat het de drukste avondspits van het jaar zal zijn.”

joro

Ook op de Antwerpse Ring en de grote invalswegen stonden er lange files. Een defect voertuig op de Ring ter hoogte van het viaduct van Merksem richting Gent, maakte het allemaal nog wat erger.

Vooral in en om de Waaslandhaven zat het verkeer muurvast, maar ook nu nog (omstreeks 18u25) is het op de Ring richting Nederland heel druk. Daarnaast is het ook filerijden op de Brusselse ring, maar ook in bijvoorbeeld Gent en in de provincie Limburg is het aanschuiven geblazen.

Als verklaring voor de drukte haalt Bruyninckx verschillende redenen aan. Ten eerste is het de avond voor een verlengd weekend altijd drukker op de Vlaamse snelwegen. Daarnaast stelden de verkeerscamera’s donderdag ook vast dat het al de hele dag door ontzettend druk was op de weg, wat ook her en der tot incidenten heeft geleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER