Foto: Dressr

Eenmalig een feestoutfit huren van designermerk kan bij modeplatform van Antwerpse onderneemster

Bij Dressr, een Belgisch kledingverhuurplatform, kunnen vrouwen voortaan eenmalig kledij huren voor een speciale gelegenheid. In plaats van de kleding te kopen, kunnen de items van duurzame modemerken gehuurd worden voor een periode van tien dagen. De Antwerpse oprichtster Caroline Baeten wil daarmee een oplossing bieden voor de miljoenen stuks kleding die elk jaar worden gekocht, en daarna nooit meer worden gedragen. 

Sinds 2021 biedt Dressr modeartikelen van lokale designers online te huur aan. Het gaat om kleding, accessoires en juwelen van een 50-tal merken, zoals Lies Mertens of Mon Col Anvers. Abonnees kunnen twee tot vier stuks uit de collectie huren voor een onbeperkte periode en ook onbeperkt ruilen. Maar met de feestdagen in aantocht, heeft het modeplatform nu een nieuwe formule gelanceerd: het eenmalig huren van feestkledij. 

Via het eenmalig verhuren kunnen we designeritems toegankelijker maken, omdat je maar een fractie van de aankoopprijs betaalt
Caroline Baeten, CEO van Dressr

Door eenmalige verhuur aan te bieden wil oprichtster Caroline Baeten enerzijds voorkomen dat kledij gekocht wordt om slechts een keer te dragen, maar anderzijds ook de drempel verlagen om minder fast-fashion te kopen. “Lokale designers produceren vaak ook lokaal, waardoor de prijs soms hoger ligt, maar dat is dus terecht. Een van de mogelijkheden met de verhuring is nu om de items toegankelijker te maken omdat je maar een fractie van de aankoopprijs betaalt.”

Baeten merkt dat verschillende mensen die met duurzaamheid bezig zijn interesse hebben, maar andere mensen moeten de weg naar zo’n nieuw platform nog vinden. “Er zijn veel vragen, dus we proberen de consumenten die interesse hebben eerst goed te informeren. Veel vragen die terugkomen zijn of de items goed gewassen zijn”, zegt Baeten. “Na elke verhuurbeurt worden de items professioneel gereinigd en eventueel hersteld, zodat die als nieuw aankomen bij elke huurder.” Als de kleding licht beschadigd is, of een vlek heeft die er makkelijk uit gaat, hoeven de klanten niets te betalen. Enkel bij grote beschadigingen wordt er een bedrag aangerekend.

Dressr is een online platform, maar sinds kort heeft het ook een showroom in Mortsel. “Elke woensdagnamiddag kunnen mensen daar komen passen en eventueel items komen ruilen als abonnee. We zitten boven Opnieuw & Co in Mortsel. Twee circulaire concepten boven elkaar, zeg maar.” De showroom is gevestigd aan de Vredebaan 90 in Mortsel.

Foto: Dressr

Meest gelezen