© BFM, nelo, atv

Neergeschoten Nederlander (26) achtergelaten vlak bij Antwerpse Grote Markt, betrokken wagen teruggevonden in Zeeland

Antwerpen -

Op de Melkmarkt, vlak bij de Grote Markt in Antwerpen, is zondagochtend een Nederlander uit een wagen gehaald en achtergelaten. Het slachtoffer, een 26-jarige man, was neergeschoten en is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De betrokken wagen werd achtergelaten teruggevonden in Middelburg (Zeeland). De bestuurder is nog op te sporen.

nelo, grvr

Het incident gebeurde vanochtend rond 6 uur. “Op de hoek met de Melkmarkt en de Korte Nieuwstraat is het slachtoffer door een wagen met Nederlandse nummerplaat achtergelaten”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “Het slachtoffer, een 26-jarige Nederlander uit Vlissingen, stapte daar samen met een passagier uit. Hij werd met meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht en verkeert in levensgevaar.”

Op de hoek met de Melkmarkt en de Korte Nieuwstraat werd zondagochtend een neergeschoten man achtergelaten door een auto. © BFM

De passagier, een Nederlander van 20 jaar, werd opgepakt voor verhoor. De betrokken wagen werd rond 6.50 uur teruggevonden in het Nederlandse Middelburg (Zeeland). De auto zou eerst een verkeersbord hebben geraakt en belandde vervolgens in een gracht naast de A58 bij Arnemuiden. Van de bestuurder was geen spoor. “De gedumpte auto is getakeld voor sporenonderzoek. De bestuurder van de wagen wordt opgespoord”, meldt Aerts. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot doodslag.

De wagen die het Nederlandse slachtoffer op de Melkmarkt heeft achtergelaten, werd teruggevonden in een gracht in Middelburg (Zeeland). © Provicom Nieuws

Nachtclub

De omstandigheden van de schietpartij en waar deze heeft plaatsgevonden blijven voorlopig onduidelijk. De politie heeft op verschillende plaatsen in Antwerpen een perimeter ingesteld voor sporen onderzoek.

Zo was het jaagpad aan het Straatsburgdok, ter hoogte van de nachtclub Ikon - waar vroeger de Noxx gevestigd was - zondagochtend afgesloten. “Daar is vannacht een persoon in het water beland”, zegt Aerts. Het is niet duidelijk of de man, ook een Nederlander, in het water is gesprongen of geduwd. “Hij werd onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.” Een speurhond zocht daar de kade af, vermoedelijk op zoek naar een spoor van schotresten.

Of het Nederlandse slachtoffer en zijn kameraad zaterdagnacht ook in de nachtclub Ikon aanwezig waren, is voorlopig onduidelijk. “Het zijn twee opvallende incidenten waarbij een link wordt onderzocht.”

(Lees verder onder de foto’s.)

Ook aan Straatsburgdok werd een perimeter ingesteld. © BFM

Een speurhond zoekt de kade aan Straatsburgdok af. © BFM

Ook aan het nieuw ziekenhuis, ZNA Cadix, stelde de politie een perimeter in. Vanaf de IJzerstraat tot aan de leien was de Noorderlaan tijdelijk versperd, het gerechtelijk labo was ter plaatse voor sporenonderzoek. Een getuige meldt aan onze krant dat hij tussen 4 en 5 uur enkele knallen heeft gehoord, gevolgd door een auto die met gierende banden wegreed. Ook hier is het niet duidelijk of dit iets te maken heeft de feiten aan de Melkmarkt.

Ook aan het nieuw ziekenhuis, ZNA Cadix, stelde de politie een perimeter in. © nelo

Perimeter aan ZNA Cadix. © nelo

 

Perimeter op de hoek met de Melkmarkt en de Korte Nieuwstraat. ©  BFM

Perimeter op de hoek met de Melkmarkt en de Korte Nieuwstraat. ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen