Links de Senaat, waar net als in de Kamer een ware muizenplaag heerst. Katten inzetten helpt niet meer, volgens een bedrijf gespecialiseerd in het verdelgen van muizen en andere niet-menselijke ongenode gasten.
Volledig scherm
Links de Senaat, waar net als in de Kamer een ware muizenplaag heerst. Katten inzetten helpt niet meer, volgens een bedrijf gespecialiseerd in het verdelgen van muizen en andere niet-menselijke ongenode gasten. © Photonews/AFP

Hoe met de muizen van de Senaat nóg moeilijker komaf te maken valt dan met de Senaat zelf: “Een paar katten gaan niet meer helpen”

PolitiekZe vinden het er heerlijk warm, gezellig rustig en eten is er in overvloed, daar in het Parlement. Verborgen onder de statigheid en het pluche is er geen betere plek om massa’s kleintjes op de wereld te zetten, want de dames en heren volksvertegenwoordigers zijn natuurlijk geen oehoe’s of vossen. Dus is dé vraag die Wetstraat bezig houdt: hoe geraken we van de muizenplaag verlost? “Laat er fretten op los. Dat schijnt te werken.”