Shutterstock / Ground Picture
Volledig scherm
© Shutterstock / Ground Picture

Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem pleit voor afschaffing erfbelasting tussen partners: “Overheid taxeert verdriet”

Als het van Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem afhangt, moet de erfbelasting tussen partners afgeschaft worden. "Je verliest je partner en de overheid taxeert je op je verdriet", zegt de Brugse Open Vld-politica.

158 reacties

  • Carine Goedertier

    1 jaar geleden
    Niet alleen voorstellen maar dan ook effectief uitvoeren. We worden al ons leven lang veel belast, waarom nog eens extra betalen omdat we een geliefde verliezen.
  • Jean Jansens

    1 jaar geleden
    Waarom erfbelasting nagelang de hoogte van het bedrag? Zuinige spaarzame mensen betalen hier extra voor de verkwisters, iedereen gelijk voor de wet maar de wet is niet gelijk voor iedereen!
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Normaal zou belastingen bij sterfte niet mogen in een democratische land.
  • ALBERT CNUDDE

    1 jaar geleden
    Oei, en hoe gaan ze dan hun eigen royale pensioenen en uittreding vergoeding betalen?...
  • Ferenc Noël

    1 jaar geleden
    Beste mevrouw Mercedes, er is door vele partijvoorzitters gevraagt geen ' ballonekes ' meer te lanceren wetende dat dit in de eerst volgende jaren onmogelijk is wegens het begrotingstekort. Stop daarmee, de kiezer is niet dom.We hebben het een beetje gehad met al die niet te verwezenlijken ' ballonnetjes' hoe goed ze ook bedoeld zijn. Nog een fijne dag.