creepingmackroki.be

Lokerse Feesten krijgen nieuwe voorzitter

Na de editie van 2023 - van 4 tot en met 13 augustus - krijgen de Lokerse Feesten een nieuwe voorzitter. Na 5 jaar geeft Timothy Heyninck dan de fakkel door aan Bart Nonneman. Die kent alleszins het klappen van de zweep, want hij was de afgelopen 5 jaar al ondervoorzitter. 

De Lokerse Feesten van 2024 zullen geleid worden door Bart Nonneman. De Feesten van dit jaar zijn nog in handen van Timothy Heyninck. Die wilde het wat rustiger aan doen na 5 jaar aan de leiding van het op één na grootste stadsfestival van Oost-Vlaanderen. "We blijven groeien als festival en ook qua interne structuren hebben we verder geprofessionaliseerd. Het leek me daarom de perfecte timing om de fakkel door te geven", vertelt Heyninck.

"De laatste vijf jaren waren een ongelooflijk avontuur met tonnen voldoening", vertelt de uittredende voorzitter. "Tegelijkertijd verbaas ik waarschijnlijk niemand als ik zeg dat deze laatste vijf jaren ook een rollercoaster geweest zijn. Corona maakte alles anders. We werden gedwongen tot twee heel andere edities: een virtuele streaming editie in 2020 en een kleinere editie in 2021, die ook fel gesmaakt werden. Met editie 2022 en de opkomende editie 2023 kunnen we weer volop gaan voor het vertrouwde Lokerse Feesten recept."

Nonneman loopt al lang mee op Lokerse Feesten

Bart Nonneman (39) loopt al een hele tijd mee op de Lokerse Feesten. Hij was jarenlang vrijwilliger en de voorbije 5 jaar ook al de rechterhand van Timothy Heyninck. Nu krijgt de Lokeraar dus de leiding over het festival.

"De impact van Timothy als voorzitter is bijzonder groot geweest", vertelt Nonneman. "Timothy heeft ons door de moeilijke coronajaren geloodst en dankzij hem staan we als festival nog beter en sterker voor dan vijf jaar geleden. Ik wil hem dan ook uitdrukkelijk bedanken voor de fantastische samenwerking. Het zijn grote schoenen die ik moet vullen. Maar met een ijzersterk team heb ik ook bijzonder veel goesting om deze nieuwe rol te vervullen. Maar eerst is het volle focus op een top editie 2023 onder leiding van een ervaren stuurman als Timothy."

Een kleine greep uit de affiche van 2023: Blur, Placebo, Goldband, Megadeth, Wilco, Balthazar, Cypress Hill, en Skunk Anansie. De volledige affiche vind je op de website van het festival.

Meest gelezen