© REUTERS

Kevin De Bruyne speelde al weken met scheurtjes in de hamstring en is out voor de Rode Duivels: “Nu is het volledig gescheurd”

Na 36 minuten zat zijn tweede Champions League-finale er al op, maar Kevin De Bruyne mocht wel de beker met de grote oren in de lucht steken. Na afloop bevestigde KDB dat hij moet afhaken voor de interlands tegen Oostenrijk (17 juni) en Estland (20 juni).

Jorunn Vannoorden & Ludo Vandewalle

“Sinds de uitmatch tegen Bayern München heb ik kleine scheurtjes in m’n hamstring”, bekende De Bruyne. “Nu is hij volledig gescheurd. Dat is niet leuk, want ik zat best goed in de match. Maar we moeten het nemen hoe het is.”

Een smet op de gewonnen finale dus voor De Bruyne, al is hij vooral heel tevreden. “Ik ben helemaal leeg. Het is ongelofelijk mooi geweest en nu moeten we gewoon vol genieten. Dit is een ongelofelijke stap in de geschiedenis van de club. Ik denk dat we het verdienen. Het was niet de makkelijkste match, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen.”

Nationale ploeg

Zijn blessure betekent wel dat De Bruyne niet fit raakt voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden met de Rode Duivels, komende zaterdag en de dinsdag die volgt. “Het is een groot verschil met toen ik kleine scheurtjes had”, aldus De Bruyne. “Nu is die hamstring volledig gescheurd. Het is wat het is. Ik ben ook helemaal leeg.” Een domper dus voor bondscoach Domenico Tedesco. De Bruyne was nog de grote roerganger in de met 2-3 gewonnen oefenmatch tegen Duitsland. Een tweede KDB zit niet in de selectie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Bruyne praatte na de partij ook nog heel kort met zijn maatje Romelu Lukaku, die voor Inter de antiheld was na een grote gemiste kans. “Hij feliciteerde me en zei dat we de zege zeker verdienden. Natuurlijk is het niet fijn om je vriend te zien verliezen, maar uiteindelijk wouden wij ook gewoon vol die zege pakken.”

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer