Minister van Buitenlandse Zaken Hadjah Lahbib (MR) en premier De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Buitenlandse Zaken Hadjah Lahbib (MR) en premier De Croo (Open Vld) © Photo News

Hoogspanning blijft, maar ontslag minister Lahbib lijkt afgewend: Lahbib moet maandag wel knieval maken

Een knieval. Daarmee kan minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) maandag haar ontslag en de regeringscrisis afwenden. Maar haar excuses zullen expliciet genoeg moeten zijn. “Anders kan ze gaan.” Intussen dreigt de aandacht te verschuiven naar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De regering overweegt om een bemiddelaar aan te stellen na zijn zoveelste woedeuitbarsting.

87 reacties

  • Georgette Vanoverbeke

    11 maanden geleden
    Ze is volledig gebuisd over de hele lijn ,en kent niets van politiek als ze een beetje eergevoel heeft moet ze aftreden ,en ander werk zoeken maar niet meer in de politiek ,een knieval maken mag die zaak niet oplossen .
  • Emiel Van Roost

    11 maanden geleden
    Bouchez zegt dat er in belgie 2 talen gesproken worden, (het zijn er 3) maar een federaal minister van buitenlandse zaken die geen nederllands kent is onaanvaardbaar diaar komt nog bij dat ze onbekwaam is. De Croo manneke dit zou jij toch ook wel mogen weten.
  • Heinz Rumes

    11 maanden geleden
    Mens houd de eer aan jezelf en stapt op.
  • Marc De Baerdemaecker

    11 maanden geleden
    Afrekening in 2024. Gedaan met Open VLD en andere prutspartijen. Ik ga tegen mijn principes nu stemmen voor een partij waar de Vlaming centraal staat.
  • Gino Sinnesael

    11 maanden geleden
    "Een knieval. Daarmee kan minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) maandag haar ontslag en de regeringscrisis afwenden". Dus het parlement voorliegen mag van onze Eerste minister en Vivaldi. Fraai!