© Guy Puttemans

Vandenbroucke reageert op fysiek incident met Van Quickenborne: “Complete onzin”

“Complete onzin”, noemt Frank Vandenbroucke de berichten in de media over een fysiek incident tussen hem en minister Vincent Van Quickenborne. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. Volgens hem legde hij alleen zijn hand op de arm van Van Quickenborne en is er geen enkele grens overschreden.

emke
Bron: VTM NIEUWS, Belga

LEES OOK. Hoogoplopende ruzie in kern eindigt met Vandenbroucke die Van Quickenborne fysiek vastgrijpt

Het kernkabinet van afgelopen woensdag eindigde volgens meerdere regeringsbronnen met een incident tussen de twee vice-premiers waarbij Vandenbroucke verbaal en fysiek over de grens zou zijn gegaan, al loopt de ernst van de feiten in de verschillende versies uiteen. Vandenbroucke nam de arm van Van Quickenborne vast zodat hij de vergaderzaal niet kon verlaten. Premier De Croo noemde het incident “ontoelaatbaar”, maar in VTM NIEUWS zegt Vandenbroucke dat er geen grens is overschreden.

Volgens hem wilde Van Quickenborne de vergaderzaal verlaten terwijl er nog hevig gediscussieerd werd. “Ik heb mijn hand op zijn arm gelegd en zei: ‘wacht eens even, ik ben nog aan het praten’”, vertelt hij. “Bij zulke hevige discussies hoort achteraf een verontschuldiging en dat is hier ook het geval geweest.” De bronnen die lieten blijken dat er meer was gebeurd, noemt hij “complete onzin”.

Beide ministers zijn in gesprek gegaan met elkaar en hebben aangegeven “het incident te willen overstijgen en het hoofd koel te houden”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER