© ATV

Man neergeschoten op straat in Niel, slachtoffer in levensgevaar

In de straat Steenbakkerijen in Niel is afgelopen nacht een 50-jarige man neergeschoten. Het slachtoffer raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. De vermoedelijke schutter is nog op de vlucht. De twee hadden het eerder op de avond al met elkaar aan de stok gehad.

tdk, sare

De feiten speelden zich zaterdagnacht af in Steenbakkerijen. Twee mannen uit de buurt hadden het met elkaar aan de stok, waarover de ruzie ging is niet duidelijk. Rond middernacht was het al tot een vechtpartij tussen de twee gekomen, daarbij kwam de politie tussenbeide. De situatie leek gekalmeerd maar escaleerde later in de loop van de nacht. Een van de twee betrokkenen van de vechtpartij haalde een wapen boven en schoot verschillende keren in de richting van de andere man, de 50-jarige T. ‘Toop’ D. Die zou door meerdere kogels geraakt zijn. “Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, zijn toestand is nog steeds kritiek maar stabiel”, bevestigt Stéphanie Chomé, woordvoerster van het parket in Antwerpen.

De vermoedelijke schutter, de 44-jarige J.O. uit Boom, vluchtte na de schietpartij weg. Hij kon nog niet gearresteerd worden en wordt volop opgespoord door de politie. Op sociale mediasite Facebook verspreiden vrienden en familie van het slachtoffer zijn foto. “De verdachte wordt opgespoord”, zegt parketwoordvoerster Chomé.

De exacte omstandigheden van de schietpartij worden nog verder onderzocht. Het labo van de gerechtelijke politie is zaterdagnacht ter plaatse geweest. De feiten speelden zich af op straat, vlak bij café In den D’Rupel, de zaakvoerster van het café benadrukt dat haar zaak niets met de schietpartij te maken heeft.

© sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen