Technische problemen bij Proximus zijn opgelost, helft van de klanten kon niet bellen, sms'en of surfen

De technische problemen bij telecomprovider Proximus zijn bijna helemaal van de baan. Dat meldt woordvoerder Fabrice Gansbeke aan onze redactie. Sinds 4 uur vannacht bleken er storingen waardoor de helft van de klanten niet meer kon bellen, sms'en of surfen.Ā 

Op Twitter stroomden de meldingen binnen dat Proximus met technische problemen kampte. De storingen werden onder meer gesignaleerd in de Wetstraat, de Europese wijk (Brussel), Anderlecht, Leuven, Brugge, Sint-Niklaas en Oudenaarde.

Ook Mobile Vikings en Scarlet die op het netwerk van Proximus zitten, ondervonden gelijkaardige problemen.

Proximus excuseerde zich rond 8.30 uur alvast op Twitter voor het ongemak en liet weten dat "technische teams op volle toeren draaien om het probleem zo snel mogelijk op te lossen". Vooral het netwerk in Brussel bleek getroffen, stelt woordvoerder Gansbeke.

De storingen zijn nu zo goed als opgelost. "Iets voor 9 uur hebben onze technici een interventie uitgevoerd. Het ging om een routerprobleem binnen ons netwerk", verduidelijkt Gansbeke de oorzaak. Een router is een apparaatĀ in een netwerk dat de meest efficiĆ«nte verbindingsweg bepaalt voor de uitwisseling van informatie tussen computers.

Meest gelezen