‘Bpost Hold-up’, het interview achter het boek, deel 4 (slot): “Een aantal figuren worden klokkenluider”

Business AM-journalisten Wouter Verschelden en Emmanuel Vanbrussel onthullen in het nieuwe boek ‘Bpost Hold-up’ het waanzinnige verhaal van de miljarden overheidsgeld dat naar Bpost vloeide, en wat daarbij allemaal achter de schermen gebeurde. In het interview achter het boek gaan beiden dieper in op de totstandkoming van deze reconstructie.


Beluister hier het vierde en laatste deel van het interview met Wouter Verschelden en Emmanuel Vanbrussel:


  • “Het boek gaat ook over een aantal figuren die het wel goed voorhebben met de zaak en die uiteindelijk klokkenluider worden, of uiteindelijk toch de zaak gaan aankaarten. Een waakhond is bijvoorbeeld Kamerlid Michael Freilich (N-VA). Hij is een Joods parlementslid en staat daardoor ongebonden ten opzichte van de Vlaamse media”, aldus Verschelden.
  • Vanbrussel: “Ik denk dat de grote lijnen van het verhaal verteld zijn, maar het hele verhaal is niet verteld”. Verschelden vult aan: “Het onderzoek loopt nog, dus in die zin weten we ook niet wat daaruit zal komen, maar er zal zeker nog wel een vervolg zijn. De vraag is of er dan een nieuw boek nodig is of niet.”
  • “Eens je ‘Bpost Hold-up’ gelezen hebt, begrijp je wat er op het spel staat. Iedereen die een krant krijgt via zijn postbode, die betaalt dat via subsidies. En dat gaat over grote bedragen per krant per jaar als je het uitrekent. Ik denk dat daar nu misschien wel wat meer besef rond zal groeien”, hoopt Verschelden.

? De eerdere drie delen van ‘Bpost Hold-up’, het interview achter het boek gemist? Luister deel 1, deel 2 en deel 3 terug.


Na het interview benieuwd naar het volledige verhaal over één van de grootste schandalen met overheidsgeld van de laatste decennia? Bestel dan meteen het boek ‘Bpost Hold-up’!

Meer