Marijn Devalck drinkt geen alcohol meer tijdens de week: “Mijn dokter was niet zo blij na mijn laatste bezoek”

Acteur Marijn Devalck is gestopt met alcohol drinken. Toch tijdens de week. Alleen in het weekend drinkt hij nog eens “een goed glas”.

POM

Marijn Devalck (72) vertelt in het weekblad Primo hoe zijn omgang met alcohol is veranderd. Hij drinkt de laatste tijd tijdens de week enkel nog maar bier van 0,0 procent alcohol. Hij legt uit waarom: “Mijn dokteres was niet zo blij na mijn laatste bezoek. Ik was wat aangekomen en mijn leverwaarden waren verstoord. Ze drong erop aan dringend mijn levensstijl te veranderen.”

LEES OOK. Van Tom Waes tot de cast van ‘F.C. De Kampioenen’: dit zijn de nieuwe gasten van ‘James de musical’

Hij zegt dat hij nochtans niet echt een veeldrinker was. “Ik was eerder een gewoontedrinker geworden. Corona deed daar ook geen deugd aan: aperitiefje, flesje wijn, digestiefje... En dat àlle dagen, want als artiest viel er niets te doen. Het was echt een gewoonte geworden. Maar nu drink ik in de week geen druppel alcohol meer. In het weekend durf ik wel nog eens een goed glas te drinken, maar daar blijft het bij.”

Devalck zegt dat hij het verschil voelt. Hij voelt zich fitter, energieker en productiever. “Een mens mag zichzelf af en toe eens belonen, maar omdat ik hier toch nog een tijdje wil rondlopen, beloon ik mezelf de laatste tijd wat minder.”

Minde alcohol drinken is niet zo evident voor Devalck. In zijn huis heeft hij een voormalig duivenkot omgebouwd tot een cafeetje, waar hij vrienden en muzikanten ontvangt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER