Direct naar artikelinhoud
LiveblogPukkelpop

Live - Pukkelpop. Als Foals zich ergens in stort, dan leggen ze de kop ervoor • Balthazar leverde sterk werk en liet ons Florence And The Machine vergeten

Live - Pukkelpop. Als Foals zich ergens in stort, dan leggen ze de kop ervoor • Balthazar leverde sterk werk en liet ons Florence And The Machine vergeten
Beeld Koen Keppens

De Pukkelpopweide in Kiewit stroomt opnieuw vol voor de beste muziek uit binnen- en buitenland. Mis niets van de sfeer en de optredens in onze liveblog hieronder. Download ook de app van De Morgen en blijf steeds op de hoogte van het laatste festivalnieuws.

• Achtergrond. Bloed in wijn of teenage angst: dit zijn de dilemma’s op dag vier van Pukkelpop

• Interview. Brihang: ‘Ik schrijf het liefst in de taal die ik spreek tegen mijn vrouw

Live

  1. The Killers op Pukkelpop: Wat u ook verwachtte van Pukkelpops slotakkoord, deze anticlimax was het niet. ★★☆☆☆

    The KillersBeeld Getty

    Als zelfs ‘Mr. Brightside’ niet in topvorm uit zijn kooi komt, doing just fine, wat heb je dan nog aan The Killers? Dat zullen we binnen één of twee jaar weten, wanneer Flowers weer danig staat open te bloeien in een Belgische megazaal of op een Main Stage. Never gonna say goodbye.

    Lees de volledige recensie.

  2. Bonobo’s bonkebonk-elektro werd nooit opdringerig, en zijn ambient was meer dan alleen achtergrondmuziek ★★★☆☆

    Beeld © Stefaan Temmerman

    De Britse producer is koning in het muzikaal multitasken: hij kan niet achter een draaitafel of een synthesizer staan zonder af en toe bijkomend een basgitaar rond de nek te hangen. Computerdrummen deed hij ook nog. Bonobo schonk zoutbadjes waarin men z’n doorrookte, bierbespatte, zongedroogde en tussen zweetsokken gemarineerde brein te week kon leggen.

    Lees de volledige recensie.

  3. Als Foals zich ergens in stort, dan leggen ze de kop ervoor ★★★★☆


    Beeld Koen Keppens

    De songs op zich waren al goed, maar vooral zeer goed gebracht. Toch werd Foals - tegen onze verwachtingen in - slachtoffer van een enorme leegloop halverwege hun set. Misschien is de Britse rockband te niche geworden? Niche als in alleen voor diehards die brulboei Yannis Philippakis rond 2010 als een Jezusfiguur zagen omdat ze Bloc Party te braaf, Two Door Cinema Club te makkelijk en Battles te moeilijk vonden.

    Lees de volledige recensie.

  4. Balthazar leverde sterk werk en liet ons Florence And The Machine vergeten ★★★★☆

    Beeld Alex Vanhee

    De eerste helft was voor Balthazar klimmen op een hellingsgraad van 20 procent. Vooral omdat er bijna geen kat voor de Main Stage stond. Maar dán! Dan kwam opeens ‘Blood Like Wine’. In één soepele armbeweging stak Pukkelpop het twaalfde Cristal-pilsje van de dag in de lucht, schoorvoetend of niet. Tóén pas, toen de zon in het roze zonk, besliste het aanwezige publiek dan toch maar, in de mate van het mogelijke, Florence te vergeten.

    Lees de volledige recensie.

  5. De beste festivallooks op Pukkelpop

    Pukkelpop is de ideale gelegenheid om grenzen te verleggen op modevlak. Of u nu een geboren modebeestje bent of eindelijk eens die gewaagde outfit uit uw kast durft trekken, veel maakt het niet. De festivalweide wordt uw catwalk: shine en paradeer als nooit tevoren. Onze fotografen legden enkele geweldig geklede feesters vast op beeld.

    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
  6. Er gleden genoeg kosmossen door Loyle Carners muziek om uw meest hartstochtelijke verlangens in te laten verdampen ★★★★☆

    Beeld Alex Vanhee

    Loyle Carner heeft de total package: een heerlijke flow, geweldig scherpe pen en een gevoelig, maar kritisch karakter, waardoor we zijn muziek tot diep in ons hart voelen. Vroeger deden sceptische zuurpruimen de Brits-Guyanese rapper af als een zacht eitje. Nu echter wordt Carner als een vaste waarde binnen de hiphop gezien: een Stem van een generatie wier lief en leed in zijn raps wordt weerspiegeld.

    Lees de volledige recensie.

  7. Macklemore is heel melig zowel in zijn muziek als in zijn bindteksten ★★☆☆☆

    Er tekenden zich rond zessen twee filosofische stromingen af voor het hoofdpodium: zij die de vaststelling ‘Macklemore op Pukkelpop’ beantwoordden met ‘Waarom?’, en zij die die opvolgden met ‘Waarom niet?’

    Lees de volledige recensie.

    MacklemoreBeeld © Stefaan Temmerman
  8. Girl In Red op Pukkelpop: een show die van begin tot eind knetterde ★★★★☆

    Beeld Koen Keppens

    Dit Noors queericoon zette de boel in de Marquee serieus op stelten. Ze rockte en crowdsurfde als een gek, maar zorgde evengoed voor hemelszachte rustmomenten. Korte conclusie: Marie Ulven Ringheim is klaar om de hele wereld te veroveren.

    Lees de volledige recensie.

  9. Een wetenschapper getuigt: ‘In een rave verlies je jezelf’

    Sfeerbeeld in Boiler Room op Pukkelpop.Beeld Joris Casaer

    Al vele edities lang is het op Pukkelpop een traditie dat de nachtraven onder ons na alle concerten massaal verhuizen naar de Boiler Room. Daar worden ze met open armen ontvangen door DJ's, wiens sets alle hoeken van de EDM-wereld verkennen. In ruil dansen festivalgangers tot in de vroege uurtjes, vaak onder invloed, maar soms ook volledig nuchter. Wat maakt raves – dansfeesten met keiharde elektronische muziek – zo bijzonder?

    Lees het volledige artikel.

  10. Zwangere Guy op Pukkelpop: een man met zotte flow en schouders die de druk van de Belgische rapscene verdragen ★★★★☆

    Beeld Koen Keppens

    Ander slagveld, zelfde strijdplan: eerst de emotie, dan de moshpit. De rasechte Brusseleir speechte, zoals gewoonlijk, eerst over het belang van familie, energie, geloven in je dromen en niet drinken. Daarna riep hij een verraste, snikkende Gökhan Girginol, de Limburgse acteur die hem naar zijn zeggen op het pleintje leerde rappen, op het podium. Ten slotte, nadat er genoeg emoties zijn geuit en genoeg tranen zijn gevloeid, maakten Zwangere Guy en zijn fans (al moshpittend) alles kapot.

    Lees de volledige recensie.

  11. Festivalgangers bakken op de Pukkelpopweide

    Vrijdag en zaterdag waren al vrij tot zeer warm, maar vandaag overtreft alles: het is snikheet! Onder een hemelsblauwe lucht en brandende zon trotseren muziekliefhebbers de hitte op de festivalweide. 'Please, stay hydrated y'all!'

    Beeld Stefaan Temmerman
    Beeld Stefaan Temmerman
    Beeld Stefaan Temmerman
    Beeld Stefaan Temmerman
  12. Mickael Karkousse verkende heel wat hoeken en kantjes van zijn muzikale speeltuin ★★★☆☆

    Beeld Alex Vanhee

    De 43-jarige Kortrijkzaan stond er dit keer alleen voor, zonder GOOSE. Zijn solo-debuut in de Club was niet écht een renaissance. Zijn liefde voor synthpatronen en elekegroove bleven namelijk duidelijk merkbaar. Toch deed hij het publiek in de Club heerlijk swingen.

    Lees de volledige recensie.

  13. Kids With Buns en hun fans delen eenzelfde gretigheid om hun genegenheid met elkaar te delen ★★☆☆☆

    Beeld © Stefaan Temmerman

    Het is mooi om te zien hoe verbonden Marie Van Uytvanck en Amber Piddington zijn met hun fanbase: gisteren en eergisteren konden fans een privéochtendshow op de camping winnen en tijdens Kids With Buns' set in de Club schreven ze allerlei boodschappen voor de Vlaamse indie-popband op alles behalve een Humo-bordje. Op muzikaal vlak was er jammer genoeg niet veel aan.

    Lees de volledige recensie.

  14. Pukkelpopweide wordt nieuw date- of netwerkterrein

    Wie Tinder, Grindr, Bumble of eender welke datingapp meer dan beu is, is hier op Pukkelpop op de juiste plek. Dankzij Humo's gloednieuwe festivalmatcher heeft u in een mum van tijd uw ideale festivalbuddy gevonden.

    Vind uw weg naar (kortstondig) geluk.

  15. XINK op Pukkelpop: het knetteren bleef beperkt en van vonken kwamen er slechts mondjesmaat ★★☆☆☆

    Beeld Koen Keppens

    Het nieuws van de XINK-comeback zorgde vorig jaar voor onverwacht veel reactie en deining, terecht ook. De Vlaamse pop-punkband mocht deze festivalzomer zowel het hoofdpodium van Rock Werchter als dat van Pukkelpop openen. Veelbelovend, leek ons, maar uiteindelijk kwamen we thuis van een koude kermis.

    Lees de volledige recensie.

  16. Brihang: ‘Ik schrijf het liefst in de taal die ik spreek tegen mijn vrouw’

    Beeld rv

    Eerder deze maand postte de in Brussel wonende rapper doodleuk een telefoonnummer op zijn sociale media. Wie belde, kreeg de tweede vooruitgeschoven single van zijn nieuwe plaat te horen. In De Morgen vertelt de 30-jarige Knokkois over zijn jeugd, zijn leven en zijn werk.

    Vanavond treedt Brihang op in de Club en in het najaar heeft hij drie uitverkochte shows in de AB.

    Lees het volledige artikel.

  17. 2manydjs: genot voor de heupen en lust voor het oog ★★★★☆

    2manydjs op Pukkelpop.Beeld Alex Vanhee

    De muzikale ADHD’er in ons liet zaterdagnacht zijn hoofd door 2manydjs verbouwen tot een flipperkast. Het Gentse broederpaar eerde in de marquee nog maar eens op onnavolgbare wijze de popmuziek. Kicken? Kicken.

    Lees de volledige recensie.

  18. Het is onvermijdelijk dat Angèle ooit aan de absolute top zal staan ★★★★☆

    Angèle op Pukkelpop.Beeld Joel Hoylaerts / Photonews

    Voor een popshow kan je véél instuderen – de pasjes, de belichting, als je een beetje pech hebt zelfs de momenten waarop de playback begint – maar níét het ongeveinsde, aanstekelijke, alle boosheid automatisch neutraliserende gelúk dat Angèle tijdens haar set op de Main Stage aldoor uitstraalde.

    Lees de volledige recensie.

  19. Steve Lacy neemt geen blad voor de mond en is dus hoorbaar een nieuwkomer in de mainstreampop ★★★☆☆

    Beeld Stefaan Temmerman

    Verlegen of vermoeid door zijn uitdeinende status van popster leek de Amerikaanse r&b-ster zich liever te willen verschuilen in de schaduwen van de vele lichtspots en video-afspelende blokken. Zou één monsterhit en een hoop grillige, interessante r&b-songs genoeg zijn voor een langdurige carrière? Is de min of meer de enige vraag die ons rest na zijn set.

    Lees de volledige recensie.

  20. Anne-Marie’s songteksten zouden zo uit een overbodige reboot van Kinderen voor Kinderen kunnen komen ★★☆☆☆

    Beeld Koen Keppens

    De Britse popster heeft een gek soort, infantiel typetje: een kinderjuf die haar publiek behandelt als een klasje dat ze bij de hand moet nemen en moet voorzien van songtekstverklaringen en motivaties op kinderformaat. Zowat elke uitleg bij haar werk is compleet nutteloos, omdat haar lyrics zo poepsimpel zijn. Maar we moeten het Anne-Marie nageven: ze heeft een indrukwekkend aantal radiohits.

    Lees de volledige recensie

  21. Joji’s trage r&b-popballades waren zielig en repetitief, gelukkig weten we wel dat we in België zijn ★☆☆☆☆

    Af en toe stak Joji zijn microfoonstatief tussen zijn benen als een stokpaard.Beeld Alex Vanhee

    De Japanse singer-songwriter voorzag zijn hypergevoelige ballades van een 'bijpassende' introductie.‘Can I be real with you? It’s gonna get real beautiful up in this bitch.’ Op het einde van zijn set waren we het een beetje beu gehoord: zowel de zielige r&b-popballades als die bizarre introductie. Dan spreken we nog niet eens over de ‘Yooo, Belgium!’ en ‘Belgium, let’s gooo!’

    Lees de volledige recensie.

  22. Boiler Room heeft zijn naam niet gestolen, het is er kokend heet

    Ondertussen is het een vaste waarde binnen de verscheiden Pukkelpopstages: de Boiler Room. De techno-, house- of DnB-beats weergalmen er door de muziekboxen, terwijl de kleurrijk, bijpassend lichten de 'ravers' op Pukkelpop mee in hogere sferen doen brengen. Onze fotografen trotseerden honderden bezwete, dansende lichamen voor deze beelden.

    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
  23. Erger nog dan lachen met Limp Bizkit is ze serieus nemen, gelukkig zijn ze daar zelf ook mee gestopt ★★★☆☆

    Beeld Stefaan Temmerman

    Als Limp Bizkit iets is, drie jaar ver in de jaren 20 van een eeuw die niet de hunne is, dan is het wel een covergroep. Maar dan van Limp Bizkit. Fred Bursts outfitkeuze en het feiten dat ze lachen met hunzelf maakt het er niet veel beter op. Het was vooral heel awkard en in zekere zin hilarisch, waardoor we vergeten dat het muzikaal zeker oke was.

    Lees de volledige recensie.

  24. Nothing But Thieves op Pukkelpop: te slordig voor een popshow en te lauw voor een rockshow ★★★☆☆

    Beeld Alex Vanhee

    Op de laatste vier Pukkelpops speelde de Britse rockband drie keer, waarvan twee keer op de Main Stage en nu in een tot ver over de rand gevulde Marquee. We weten wat deze groep in zijn mars heeft, maar nu kwam dat niet echt tot uiting. Wat jammer is, want ergens hoop je dat toch van een band als Nothing But Thieves. Zeker als je beseft dat als ze tegen dit tempo blijven omhoogklimmen, nu al als headliner op de affiche van Pukkelpop 2025 gekalkt mogen worden.

    Lees de volledige recensie

  25. Muna stampte, brulde en enthousiasmeerde als een gek, ook al was de opkomst laag ★★★☆☆

    Beeld Koen Keppens

    Mocht iedereen zo enthousiast op z’n werk opdraven als het vijftal van Muna, de burn-outcijfers zouden zienderogen zakken. Hoe komt het dan dat de Club maar voor een derde gevuld was? Het gaat zeker niet liggen aan de hun nummers en stage presence van de Amerikaanse indiepopband. Ze zouden namelijk wel eens de nieuwe favoriete popgroep van het moment kunnen worden. Misschien, hopelijk zelfs, komt dat besef later nog

    Lees de volledige recensie.

  26. Jessie Ware wilde met haar discosongs mikken op de heupen, maar het publiek wilde niet dansen ★★★★☆

    Beeld Stefaan Temmerman

    Jessie Ware had alles in petto om een geweldige popshow neer te zetten: een live-band, achtergrondzangers, dansers en een heerlijke portie pop, disco en sexiness. Jammer genoeg stootte ze op een publiek met de beweeglijkheid van een zeester. Enkel tijdens ‘Believe’ (een cover van Cher) kreeg ze iederéén mee. Wat zonde is, want haar eigen oeuvre is zo sexy en dansbaar.

    Lees de volledige recensie.

  27. Yes! De zon is er alsnog doorgekomen op de Pukkelpopweide

    Deze ochtend was het bewolkt en regende het. Niet pijpenstelen, maar toch genoeg om een festivaldagje te verpesten. Blijkbaar was dat buiten de muziekliefhebbers op Pukkelpop gerekend: zij zouden en moesten hun favoriete artiest of band zien, weer of geen weer. Misschien is het dankzij hún doorzettingsvermogen dat de weergoden Pukkelpop alsnog goed gezind waren. Onze fotografen legden het vast op beeld.

    HUMO, Pukkelpop, 2023, kiewit, hasselt, festival, zon, zonnigBeeld Joris Casaer
    HUMO, Pukkelpop, 2023, kiewit, hasselt, festival, zon, zonnigBeeld Joris Casaer
    HUMO, Pukkelpop, 2023, kiewit, hasselt, festival, zon, zonnigBeeld Joris Casaer
  28. Muzikaal is er geen ruk aan en de rest valt niet te snappen. Toch treft Joost weer doel op Pukkelpop ★★☆☆☆

    Beeld Alex Vanhee

    De Friese rapper op de Main Stage was een... ervaring: hij begon met een troep mimespelers en een playbackronde. Uiteindelijk herviel hij weer in zijn nietszeggende rapteksten (met uitzondering op Florida 2009) ondersteund door gekke gabberbeats en -bliepjes. Heel de set lang stond er trouwens iemand in bloot bovenlijf een lelijk schilderij te maken. Wie weet gaat hij naar het Eurovisie songfestival?

    Lees de volledige recensie.

  29. Julie en Mickael Karkousse: ‘Mensen schrikken dat ik de sociale ben, omdat ze Mickael kennen als de man die op het podium alles geeft’

    Beeld Wouter Van Vooren

    "Van mama kregen we de West-Vlaamse mentaliteit mee: hard werken en voetjes op de grond. Papa gaf ons de vechtlust om iets te maken van ons leven", vertelt Mickael Karkousse, onder andere lid van GOOSE, openhartig. Julie en Mickael praten over hun jeugd, hun leven, hun werk.

    Lees het volledige artikel.

    Mickael Karkousse speelt met GOOSE op 20 augustus op Pukkelpop.

  30. Een monsterhit is niet voldoende: wat had Tom Odell in godsnaam op de Main Stage te zoeken? ★☆☆☆☆

    20230819 Kiewit Belgium: Pukkelpop, Tom OdellBeeld © Stefaan Temmerman

    Tom Odell? Eerder 'Tom Oh hell wat was dit saai'. Het concert van Tom Odell op de Main Stage was in alle opzichten een rouwstoet. Bovendien klinken al zijn nummers hetzelfde. Conclusie: 'Another Love' is al lang geleden uitgemolken; hoogtijd voor iets nieuws.

    Lees de volledige recensie.

  31. Prins S. en De Geit moet nog uitvogelen waar hij precies voet aan de grond wil krijgen ★★★☆☆

    Beeld Alex Vanhee

    Prins S. en De Geit hun set op Pukkelpop was oorverdovend, hilarisch absurd en teringhard. Ze missen het bedwelmende charisma van Joost Klein en het aanstekelijke repertoire van Goldband, maar de Nederlandse band heeft genoeg potentieel om hun richting vrij te kiezen.

    Lees de volledige recensie.

  32. Ook Acid wilt 'Justice for Sanda Dia'

    Hij kwam al eerder in opspraak, nadat hij persoonlijke gegevens van enkele Reuzegomleden vrijgegeven had in een YouTube-video. Maar Acid weigert op te geven: tijdens zijn passage in de set van rapper Joost Klein kaarte hij de 'moord' op Sanda Dia nogmaals aan.

    Zo is de Youtuber, na de Amsterdamse zangeres Sophie Straat, de tweede act die kritiek uit op ons gerechtssysteem en onze (universitaire) studentenclubs.

    Pukkelpop zaterdag optreden van Joost met Acid als gastBeeld Mine Dalemans
    Acid stagedive PukkelpopBeeld YouTube
  33. Clouseau op Pukkelpop: niet de festivalact die we dachten nodig te hebben, wel de festivalact die we verdienden ★★★★☆

    Beeld Koen Keppens

    Dankzij de vele hints die online rondgingen, hadden we eigenlijk al kunnen weten dat Tarkastaja het alter ego was van Koen en Kris Wauters. Ergens diepvanbinnen bleven we hoopvol dat Pukkelpop ons zou trakteren op een goede portie Finse powerpop, tevergeefs. Maar ontkennen dat het Pukkelpop-concert van Clouseau een triomf was, is onzinnig.

    Lees de volledige recensie.

  34. Regen op Pukkelpop houdt enthousiaste festivalgangers niet tegen

    Ergens hoopten we dat de weergoden ons even gunstig gezind zouden zijn als gisteren, maar helaas dag drie op Pukkelpop is verschrikkelijk regenachtig. Even vreesden we dat het slechte weer roet in het eten zou gooien. Gelukkig blijven festivalgangers enthousiast doorzetten. Ons team fotografeerde enkele helden die het natte, tropisch warme weer trotseerden.

    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
  35. Shakend en groovend deden Compact Disk Dummies de zon weer schijnen ★★★★☆

    Beeld © Stefaan Temmerman

    De Belgische dancepopband maakte er ook op de Pukkelpopweide een heus feest van. Gitaarsnaren trilden in de oren, vette acidbliepjes maakten iets dansbaars los in de heupen en een goedlachse, enthousiaste Lennert Coorevits, frontman van Compact Disk Dummies, deed de harten smelten.

    Lees de volledige recensie.

  36. Surprise, surprise! Mysterieus powerpopduo Tarkastaja blijkt Clouseau te zijn

    'Fuck'em all' was een grote middelvinger naar ons hedendaags social mediagebruik.Beeld Pukkelpop

    De geruchten op sociale media blijken te kloppen: Kris en Koen Wauters zaten verstopt onder de maskers van Tarkastaja. Hun alter ego leek iets weg te hebben van de enge en mysterieuze Oostenrijkse Krampus en hun eerste (en enige nummer) 'Fuck'em all' was een heerlijke powerpop binnenkomer. Ze hadden dus alles in hun voordeel om het publiek geweldig te verrassen.

    Maar die verrassing was eerder klein en de anticlimax eerder groot toen bleek dat de gebroeders Wauters al na hun eerste nummer de maskers afdeden en gewoon hun Clouseau oeuvre speelden voor de rest van hun set. Hoe dan ook, het publiek was laaiend enthousiast, zeker wanneer de eerste noten van 'Nobelprijs' door de muziekboxen weergalmden.

    Beeld Joris Casaer
  37. De dilemma’s op dag drie

    Raakt u niet wegwijs uit de affiche van Pukkelpop? Weet u niet waarheen, of kan u niet kiezen tussen de negen podia? Geen zorgen: De Morgen wikt en weegt de belangrijkste dilemma’s.

    Beeld VRT / Photo News / WireImage
  38. Het beste én het slechtste op vrijdag

    De eerste echte festivaldag van Pukkelpop bracht behalve een hittegolf en aftellen naar Billie Eilish ook nog ander fraais. Ontdek hier het allerbeste en -slechtste van een zonovergoten vrijdag.

    Beeld Stefaan Temmerman
  39. Amelie Lens bracht op Pukkelpop de rechttoe rechtaanste technoset van de dag: geen franjes, no prisoners ★★★✩✩

    Beeld Koen Keppens

    Veni vidi Amélie. De zwangere Amélie Lens deed op Pukkelpop exact waarvoor ze gevraagd werd, wat iedereen van haar verwacht en waarvoor ze nu al een paar jaar als headliner op de grootste festivals van het continent gevierd wordt: de rechttoe rechtaanste technoset van de dag brengen.

    Geen franjes, no prisoners. In juni draaide ze voor 30.000 ravers in een indrukwekkende vliegtuighangar op Sonar By Night, tussendoor op Tomorrowland, haar Kiewit-set moest voor geen van beide onder doen. Pronte kroon op een sterke lineup in de vernieuwde, uitgebreidere Boiler Room op Pukkeldag 2.

  40. Billie Eilish op Pukkelpop: dit was de Billie die de fans van het eerste uur verafgoden ★★★★☆

    Beeld Koen Keppens

    ‘It’s fucking sweaty! Mijn froufrou is om zeep!' Yep, ook Billie Eilish had last van het Kiewitse microklimaat. Niet dat dat haar opvallend warmhartige, toegankelijke concert bezoedelde. Manna voor de jongste Pukkelpoppers.

    Lees de volledige recensie.

  41. Boygenius op Pukkelpop: frêle en fors, intens en krols (en blote borsten) ★★★★✩

    Beeld Koen Keppens

    Boygenius wás al de supergroep van het jaar. Hun ‘The Record’ wordt in steeds breder uitwaaierende kringen de plaat van het jaar genoemd. Zou hun Pukkelpop-passage, één dag nadat Phoebe Bridgers 29 werd, ook het concert van het jaar worden? Antwoord: niet helemaal, maar bij momenten kwam het kras dicht in de buurt. En ook: free the nipple!

    Lees de volledige recensie.

  42. In plaats van een revolutionaire act is Rudeboy zijn eigen tributeband ★★★☆☆

    Beeld Alex Vanhee

    Rudeboy doet veel in de Backyard: hij rockt, hij rapt, hij groovet. Maar allemaal net niet genoeg om dé revolutionaire comeback te zijn waar het voormalig Urban Dance Squad-lid zo op hoopte. Wat niet per se wil zeggen dat het 'slecht' was, want Rudeboy kan het nog steeds.

    Lees de volledige recensie.

  43. Charismatisch en een tikkeltje gestoord is YUNGBLUD de patroonheilige van de teenage outcasts ★★★★☆

    Beeld Joel Hoylaerts / Photonews

    Bezorgde ouders houden hun hart vast wanneer ze hun kroost de expliciete lyrics van YUNGBLUD horen meebrullen. En dan spreken we nog niet eens over zijn hyperkinetische, soms vulgaire stage presence. Maar we moeten het hem wel geven: de postpunker zingt uitstekend en kiest clever voor een best of van oud en nieuw materiaal.

    Lees de volledige recensie.

  44. De jams zonder begin of eind en de extreem hoge temperaturen deden M83's set geen deugd ★★☆☆☆

    Beeld © Stefaan Temmerman

    Het is geweten dat M83 naar een sterrenstelsel verwijst, meer bepaald het Zuidelijke Windmolenstelsel Messier 83. Ons klein Belgenland is 15 miljoen lichtjaren van dit sterrenstelsel verwijderd. Ergens hoopten we dus op een futuristische, spannende ruimtereis. Maar helaas: ergens onderweg, zo rond de ringen van Saturnus, is Anthony Gonzalez ons toch kwijtgeraakt.

    Lees de volledige recensie.

  45. Pachtig weer, sterke line-up en sfeervolle festivalgangers zorgen voor geslaagde tweede dag

    De zon verdwijnt beetje bij beetje achter de horizon, maar de sfeer en gezelligheid bij de festivalgangers is allesbehalve verdwenen. Ook dag 2 op Pukkelpop is meer dan geslaagd en onze fotografen hebben dit vastgelegd op camera.

    Beeld Koen Keppens
    Beeld Koen Keppens
    Beeld Koen Keppens
    Beeld Koen Keppens
  46. Years & Years op Pukkelpop: hun show loopt over van pure pop vol van extase en heerlijk seksualiteit ★★★★☆

    Years & Years, Pukkelpop 2023, Hasselt, HumoBeeld Koen Keppens

    Gevoelige kijkers hadden misschien een trigger warning nodig, voordat ze richting het hoofdpodium trokken. Years & Years hun set liet namelijk weinig aan verbeelding over: heel weing kleren waren er te zien en heel veel seks hing er in de lucht. Hoe seksueel en extatisch hun performance was, zo mager is hun oeuvre.

    Lees de volledige recensie.

  47. Brutus weet perfect de spanning te vinden tussen hard en zacht ★★★★

    Beeld Alex Vanhee

    Al bent u hun shows al honderde keren gaan zien, u zult blijven verrast worden door de drummende frontvrouw Stefanie Mannaerts en haar gezellen. Vraag ons niet hoe, maar het lijkt alsof alle bandleden in ieder metalhoofd kunnen kijken: na elke gewelddaad van een song mag je even je hoofd op hun schouder leggen, maar bij de minste hint van vormverslapping begint Mannaerts de vellen en het metaal te geselen alsof ze haar wat hebben misdaan.

    Lees de volledige recensie.

  48. Popfenomeen Billie Eilish kleurt Main Stage op Pukkelpop: zijn er grenzen aan wereldwijd succes?

    Op Pukkelpop zorgde ze al vier jaar geleden voor een hallucinante volksverhuizing en een manische ontvangst.Beeld Getty Images

    Op amper 14-jarige leeftijd kende Billie Eilish haar doorbraak met haar eerste single ‘Ocean Eyes’. Vier jaar later dropte ze haar debuutalbum 'When We All Fall Asleep Where Do We Go?' en volgde wereldwijd megasucces. Amper te geloven dat de zangeres vandaag nog maar 21 is . Maar kan haar ster vandaag nog rijzen? En hoe rekbaar is die toekomst?

    Lees het volledige artikel.

  49. Pukkelpop is een festival voor iedereen, ook voor de hongerigen onder ons

    Ondertussen is wel duidelijk dat muziekliefhebbers op Pukkelpop gezegend zijn met een line-up om u tegen te zeggen. Maar ook de hongerigen onder ons, wiens liefde door de maag gaat, kunnen genieten van de heerlijke versnaperingen op het festivalterrein.

    Of u uw Aïki Noodles op de camping al beu gegeten bent, een fondke wilt leggen voor straks in de Boiler Room, moet bekomen van een kater of gewoon honger heeft, geen zorgen. Er is voor ieder wat wils.

    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
    Beeld Joris Casaer
  50. Bazart op Pukkelpop: een lust voor het oog en een buitengewoon feestgebeuren ★★★★☆

    "Wat een fuck you aan sikkeneurige zageventen en kleingeschapen trollen."Beeld Koen Keppens

    Hun flair, hun enthousiasme en natuurlijk  hun stage presence maken van Mathieu Terryn, Simon Nuyttens en Oliver Symons drie van Vlaanderens meest geliefde adonissen. Ook hier op Pukkelpop maakten ze van hun set weer een geweldig feest.

    Lees de volledige recensie