Op de drogisterijafdeling van de supermarkt vallen tegenwoordig goede zaakjes te doen. Wij vroegen onder meer aan marketingprofessor Els Breugelmans hoe dat komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de drogisterijafdeling van de supermarkt vallen tegenwoordig goede zaakjes te doen. Wij vroegen onder meer aan marketingprofessor Els Breugelmans hoe dat komt. © Getty Images/ rv

Zijn die eeuwige promo’s nog wel promo’s? Waarom deo, douchegel en waspoeder altijd aan 1+1, 2+2... worden verkocht

Misschien zitten de hittegolf en bijhorende zweetoksels er voor iets tussen, maar het regent tegenwoordig harder dan ooit ‘1+1'-, ‘2+2' en ‘2+3'-acties op deo’s, douchegels, shampoos en waspoeders. Terwijl dat ook de voorbije maanden vaak het geval was. Waarom die huidige opbodrace? En zou het voor supermarkten en drogisterijketens gewoon niet veel eenvoudiger zijn om de prijs van al die ‘1+1'-producten gewoon officieel te halveren? Wij vroegen het aan 3 retailexperten.

24 reacties

  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Voor sommige producten is het beter dat ze per veelvoud verkocht worden. Toch deze die je snel genoeg verbruikt of die niet bederven. Dat scheelt aan verpakking en dat is dan weer goed voor het milieu. Maar veel van de huidige promoties zijn bedrieglijk en dienen alleen om je aan te zetten tot meer kopen.
  • Viviane Van Oosterwijck

    8 maanden geleden
    Alles gratis - tot je aan de kassa staat.
  • Ilse Vanlommel

    8 maanden geleden
    Als er toch kortingen kunnen worden gegeven op 1+1 of andere producten waarom kan dat dan niet per Stuk? Of heel het jaar door?wie is er als alleenstaande nu mee gebaat dat zijn/haar voorraadkast producten stof staan te vergaren van maanden terug? Juist ja, de commercanten.mensen gebruik jullie gezond verstand en koop het niet!
  • leon neefs

    8 maanden geleden
    Geen groter bedrog dan de leugens over wasmachine middelen. De liquide wasmiddelen zijn de beste en hoeven daarom niet duur te zijn. Dat een wasmachine aankalkt is ook niet waar dat is een reclame stunt van een bepaald merk.
  • Mich Vanderhoydonck

    8 maanden geleden
    Bedriegerij . Niet in de talrijke winkel vallen trappen aub .