Russische raketten worden vanuit Belgorod afgevuurd naar Charkiv.© AFP

Rusland zegt Oekraïense pantserfabriek te hebben getroffen en drones te hebben neergehaald

Rusland heeft zondagavond gezegd dat het verschillende Oekraïense drones heeft neergeschoten op de geannexeerde Krim, in de regio Moskou en in Belgorod en Voronezj, dicht bij Oekraïne.

Bron: BELGA

“Drones werden onderschept boven de westelijke, zuidwestelijke, noordwestelijke en oostelijke gebieden van het Krim-schiereiland, de districten Istrinski en Domodedovo in de regio Moskou, en de regio’s Belgorod en Voronezj”, zei het Russische ministerie van Defensie op Telegram, zonder het aantal vernietigde vliegtuigen te noemen of schade of slachtoffers te melden in dit stadium.

“De productiewerkplaatsen van de fabriek voor pantservoertuigen in CharKiv, waar de reparatie en restauratie van pantservoertuigen voor de Oekraïense strijdkrachten werd uitgevoerd, werden getroffen door een raketaanval”, zei dezelfde bron.

Eerder meldde het hoofd van de lokale Oekraïense militaire administratie op Telegram dat een bedrijf in de stad was getroffen door “vier S-300 geleide raketten” en dat er brand was uitgebroken.

Aanvallen toegenomen 

CharKiv en de gelijknamige regio liggen net ten zuiden van Belgorod in Rusland. 

Zondag schoot de Russische luchtafweer een Oekraïense drone neer in de regio Moskou en zes andere die op weg waren naar het schiereiland de Krim.

Dit soort aanvallen van Kyiv op Russisch grondgebied, de hoofdstad of de in 2014 geannexeerde Krim is de afgelopen maanden toegenomen tegen de achtergrond van een tegenoffensief door Kyiv dat begin juni begon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER