Illustratiebeeld / Hilde Crevits.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld / Hilde Crevits. © AFP / VTM NIEUWS

Minder kindjes per begeleider en voorrang voor werkende ouders: dit is de Vlaamse regering concreet van plan met de kinderopvang

politiek270 miljoen euro extra: zoveel gaat de Vlaamse regering extra in de kinderopvang pompen. Dat geld moet dienen voor onder andere 5.000 nieuwe plaatsen, minder kindjes per begeleider en een systeem waarbij ouders die voltijds werken, een striktere voorrang krijgen. Dit zijn de zes beslissingen die de Vlaamse regering gemaakt heeft om de kinderopvang te verbeteren.

61 reacties

  • Fons Heylen

    8 maanden geleden
    Denk dat het de belastingslaaf om en bij de 20 miljard ( per jaar !)kost om alle premies ; kraamgeld ; kindergeld;schoolgeld in augustus ; kinderopvang subsidies ; extra sociale tegemoetkomingen voor kinderen in armoede ; belastingvermindering etc etc etc . Dit is waanzin . De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en toekomstige ouders … ook financieel moet je zélf de keuzes maken in plaats van die voor een groot deel af te wentelen op de solidariteit van de maatschappij.
  • Liliane Vervliet

    8 maanden geleden
    Idioter kan het niet meer worden.Elke winter paniek:zal het licht blijven branden en moeten we ons verwarmen aan een kampvuur. € 5000 premie uitdelen voor een auto te sponseren die op electriciteit rijd ! Kinderopvang voor ouders met laag inkomen of zelfs voor hen die totaal niet werken .Wie gaat dit betalen de werkenden natuurlijk.
  • Rudi maerevoet

    8 maanden geleden
    En dan nog te zwijgen over de job bonus. Door al die bonussen , fiscale voordelen en andere voordelen heeft de "minderbedeelde" zo zal ik hemofhaar maar noemen , maandelijks meer over dan ik met mijn mooi loon waarvoor ik gestudeerd en gesollisiteerd heb. ik val overal net uit de boot als de regering sinterklaas speelt.
  • Daniel Meuleman

    8 maanden geleden
    Wanneer wordt de solidariteitsbelasting van de gepensioneerden eindelijk eens afgeschaft? Wel 5000 € voor wie een elektrische auto kan kopen..
  • oswald billiet

    8 maanden geleden
    Crevis heef nu een verdienste, maar het is niet haar overwinning. De troef is voor de CD&V die de eis stelde en als kleine partij iets vorderde waar alle partijen achter stonden.