Politie zoekt beelden van opzettelijke aanrijding in Wetteren en bevestigt dispuut

De 44-jarige vader Yves Redant uit Wetteren (links) werd vorige week opzettelijk doodgereden door een vriend (rechts).© rr

De 38-jarige man die aangehouden werd voor doodslag nadat hij vorige week maandag met zijn wagen een 44-jarige man opzettelijk aanreed in Wetteren, had voor de feiten een dispuut met het slachtoffer aan zijn woning. Dat bevestigt de politie in een opsporingsbericht, waarin gevraagd wordt naar camerabeelden of dashcambeelden van voorbijrijdende voertuigen.

jvh
Bron: BELGA

De aanrijding gebeurde maandag 25 september rond 16.30 uur aan de Dendermondsesteenweg in Wetteren. De 44-jarige voetganger werd aangereden door een auto en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele dagen later overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf maar kon later opgepakt worden.

Dader en slachtoffer kenden elkaar, maar de aanleiding van de feiten is nog niet duidelijk. Volgens de advocaat van de nabestaanden van de overledene was de verdachte moedwillig en aan hoge snelheid ingereden op het slachtoffer.

De 38-jarige man werd aangehouden door de onderzoeksrechter en de raadkamer in Dendermonde bevestigde vrijdag de aanhouding. De man was eerder aangehouden voor poging doodslag, maar omdat het slachtoffer later overleed aan zijn verwondingen, werd de kwalificatie aangepast naar doodslag.

Vraag naar beelden van “dispuut”

Op vraag van de onderzoeksrechter en het parket van Oost-Vlaanderen verspreidt de federale politie donderdag een opsporingsbericht. “Op maandag 25 september 2023 omstreeks 15.45 uur ontstond er een dispuut aan de woning van het slachtoffer, gelegen aan de Dendermondesteenweg te Wetteren. De discussie begon aanvankelijk op de oprit en ging vervolgens verder op de openbare weg. Op de Dendermondesteenweg werd het slachtoffer door de verdachte aangereden met een voertuig.”

De politie doet een oproep naar camerabeelden of dashcambeelden van voorbijrijdende voertuigen op het ogenblik van de feiten. “Ook personen die getuige waren van de aanrijding, maar die ter plaatse niet zijn gestopt, worden gevraagd zich te melden bij de politie. Hebt u beelden, was u getuige, of heeft u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de politie via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800 30300.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen