Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven): “Bier heeft als smaak voornamelijk bitterheid, maar daarnaast geeft hop ook nog de typische geur aan het bier.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven): “Bier heeft als smaak voornamelijk bitterheid, maar daarnaast geeft hop ook nog de typische geur aan het bier.” © Geert De Rycke / Vertommen

Bier is het nieuwste slachtoffer van de klimaatverandering: zal ons pintje straks anders smaken?

Gaat een pintje bier minder bitter smaken? En wordt dat pintje ook nog eens duurder? Een nieuwe studie waarschuwt voor de teloorgang van hop, een sleutelingrediënt van bier. Door de klimaatverandering daalt de productie en verandert de smaak van hop. En zonder hop is er geen bier. Of is er toch nog hoop voor de hop? Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven) legt uit.

15 reacties

  • Geert Peeters

    7 maanden geleden
    hop hop actie, doe er iets aan. Tja, dan drinken we met zijn allen meer wijn.
  • Lucas Theophiel

    7 maanden geleden
    Natuurlijk, geld gewin maakt ons leven zuurder
  • Paul apers

    7 maanden geleden
    Voor alles is een uitleg als ze de prijs maar kunnen doen stijgen
  • Gert Veer

    7 maanden geleden
    De ooit zo fantastische Vlaamse bieren zoals Duvel en WestMalle Tripel smaken nu al vlakker dan enkele jaren geleden: de ziel is uit die bieren want er is geen tijd meer voor hergisting op de fles,
  • Rik Clarysse

    7 maanden geleden
    zijn het de nieuwe variëteiten van hop die het minder doen of variëteiten waar men genetisch aan gesleuteld heeft of werkelijk het klimaat. Omdat de consument het "verlangt" , sleutelt men ook aan de smaak van witloof,spruiten,... misschien best de natuur gerust laten en niet denken dat de mens alles naar zijn hand kan zetten.