Business class is de cashcow van de luchtvaartindustrie. Waarom zijn business only-vliegtuigmaatschappijen dan gedoemd om te falen?

De pandemie tekende het einde van de business class, jarenlang de cashcow van de luchtvaartmaatschappijen. Bedrijven hadden eindelijk door dat het gros van de zakelijke verplaatsingen even makkelijk per Zoom-call kon worden afgehandeld. Dat was de voorspelling, tenminste. Maar drie jaar later blijkt het een grove misrekening.

Waarom is dit belangrijk?

Ruim 2 jaar nadat de pandemie werd beëindigd, blijven mensen grote sommen besteden aan vliegtuigreizen. De business class is allesbehalve dood; integendeel, ze is springlevend. Het zijn vrijetijdsreizigers die de zakenman in business class hebben vervangen.

In het nieuws: De prijzen voor vliegtuigtickets zijn de voorbije maanden zowat overal ter wereld met tientallen procenten gestegen. Toch heeft dat de vraag allerminst negatief beïnvloed. We reizen steeds vaker en het vliegtuig blijft daarbij onze voorkeur genieten.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer