Tweeling gescheiden bij geboorte zonder dat ze het wisten, 19 jaar later ontdekken ze elkaar toevallig via TikTok

Twee tweelingmeisjes uit Georgië die als baby van elkaar gescheiden werden, hebben elkaar bij toeval weer ontdekt op Tiktok. Dat schrijft de Italiaanse krant La Repubblica.

jvh
Bron: La Repubblica

Ano Sartania en Tako Khvitia (21) werden op 20 juni 2002 geboren in het Georgische Kirtski. Na hun moeizame geboorte belandde hun moeder echter in een coma, waarop haar toenmalige man – die dacht dat hij niet de biologische vader van de tweeling was – hen verkocht aan een criminele bende die kinderen verkocht aan rijke, kinderloze koppels.

Ano belandde bij een familie in hoofdstad Tbilisi, en Tako in het kleine kuststadje Zugdidi. Beiden bleken graag te dansen. En dat te tonen op TikTok. En gelukkig maar: daar zag een vriendin een meisje dat verbazingwekkend goed leek op Ano, maar dan met een andere haarkleur. Waarop Ano een zoektocht begon naar haar dubbelganger.

(Lees verder onder de foto)

© Facebook

Ze sloot zich aan bij de Facebook-groep Vedzeb (vrij vertaald: “Ik ben op zoek naar...”), waar meer dan 230.000 Georgiërs zoeken naar hun biologische ouders of kinderen. Georgië kende namelijk jarenlang aanhoudende problemen met bendes zoals degene die Ano en Tako verkocht hadden: naar schatting werden er in de tweede helft van de 20ste eeuw meer dan 100.000 baby’s op illegale wijze weggehaald bij hun ouders en verkocht aan rijke families.

Ano en Tako vonden elkaar ondanks alles toch weer. Twee jaar geleden, toen ze 19 waren, ontmoetten de meisjes elkaar weer voor het eerst, in een metrostation in Tbilisi. “Ik heb heel mijn leven lang het gevoel gehad dat iemand me volgde waar ik ook ging”, vertelt Ano. “En elke dag had ik dezelfde droom, van een klein meisje gekleed in zwart dat me vroeg hoe mijn dag was.”

De tweeling ontdekte ook dat ze nog een broer en een zus hadden, en dat hun moeder – die dacht dat de meisjes overleden waren bij de geboorte – tegenwoordig in Duitsland woont. En hun vader? Die bleek na DNA-analyse toch hun biologische vader te zijn. “Hij wil een relatie met ons”, vertelt Ano. “Maar dat zal nooit gebeuren.”

© Facebook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer