© BFM, atv

Aanslag vernielt voordeur van ouderlijke woning veroordeelde drugscriminelen in Hoboken

Hoboken -

In de De Hertstraat in Hoboken is vrijdagnacht een onbekend explosief naar een woning gegooid. De voordeur raakte beschadigd. Er zijn geen gewonden. De geviseerde woning is de woning van de familie E.Y. Twee zonen van de familie zijn in 2021 veroordeeld voor een mislukte uithaling van cocaïne.

jtp

De krachtige explosie deed zich voor omstreeks 2.15u. De hulpdiensten rukten onmiddellijk uit naar de De Hertstraat, een zijstraat van de Kapelstraat in Hoboken. Ter plaatse bleek dat de voordeur van een woning ernstig beschadigd raakte. Gelukkig raakte niemand gewond.

Bij de aanslag raakten ook meerdere geparkeerde voertuigen beschadigd. Verschillende ruiten aan de overkant van de straat zijn ook gebarsten door de kracht van de explosie. De Antwerpse politie stelde een perimeter in. Het gerechtelijk lab en ontmijningsdienst Dovo kwamen ter plaatse voor verder onderzoek.

Een buurtbewoner zag meteen na de ontploffing een verdachte gekleed in het zwart wegfietsen. De omstandigheden van het incident worden onderzocht, maar opnieuw lijkt alles richting het drugsmilieu te wijzen. In de geviseerde woning woont de familie E.Y. In 2021 stonden de broers Ali en Yousef ‘Bouchiar’ terecht voor de correctionele rechtbank in Antwerpen voor een mislukte uithaling.

© BFM

Mislukte uithaling

Bouchiar had in 2018 geprobeerd een partij van 410 kilo cocaïne uit te halen. De bewuste container was afgeleverd bij een bedrijf aan de Westkaai in Merksem. De politie merkte op dat de broers E.Y. bijzondere interesse hadden in de container en wilde hen controleren. Ali zette het meteen op een lopen, Yousef vluchtte met de wagen en reed tegen hoge snelheid voorbij een wegversperring.

De correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeelde Bouchiar in 2021 tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 9.600 euro. Jongere broer Ali kreeg twee jaar cel met uitstel, en een boete van 2.000 euro. Volgens zijn advocaat was Ali meegetrokken in een verhaal waar hij niks mee te maken had. “Zijn broer vroeg hem om een foto te maken van de container, maar Ali wist totaal waar zijn broer precies mee bezig was”, klonk het toen.

Drie maanden na die mislukte uithaling, in maart 2019, brandde de huurwagen van Bouchiar uit in de Emiel Vanderveldenstraat in Hoboken, nog geen 500 meter van de De Hertstraat. Diezelfde nacht gingen er in de buurt van Park Spoor Noord nog twee andere voertuigen van criminelen in vlammen op.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen