Marijn Devalck (72) vermindert drankverbruik drastisch: “Mijn hart bloedt nog altijd als ik zie hoe het Walter Michiels is vergaan”

In ‘FC De kampioenen’ laat Balthazar Boma “zijn merk” nooit staan, maar in het echte leven is het alcoholverbruik van acteur Marijn Devalck drastisch verminderd. “Alcoholvrij bier, dat is veel lekkerder dan ooit.”

red

In Marijn zijn merk op Njam! en Kanaal Z, naar analogie met zijn bekende catchphrase uit FC De kampioenen, brengt Marijn Devalck een ode aan bier en brouwerijen. Dat staat niet in de weg dat de acteur steeds vaker voor een alcoholvrij alternatief kiest. “Tijdens vergaderingen vraag ik koffie of bruiswater, als het kan met wat gember. En alcoholvrij bier is ondertussen veel lekkerder dan wat vroeger gemaakt werd.”

Devalck was thans niet alcoholverslaafd, maar zijn vader was dat wel. Ook bij voormalige collega-acteur Walter Michiels zag hij welke schade alcohol kan aanrichten. “Mijn hart bloedt nog altijd als ik zie hoe het hem is vergaan.” Op doktersadvies besloot Devalck zijn eigen verbruik toch fel te minderen. Zijn leverwaarden waren alarmerend en de kilo’s bleven erbij komen. Begin 2023 besliste de acteur om zijn drankverbruik drastisch terug te schroeven en het resultaat laat zich voelen en zien: hij verloor 10 kilo, zijn bloeddruk en leverwaarden zijn veel beter en zelfs de artritis is minder voelbaar aanwezig. “Ik voel me beter. Alle dagen zijn frisse, creatieve dagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer