© Pro Shots/Sipa USA

Grote naam op weg naar Beerschot: Nederlandse ex-international Dirk Kuyt is topkandidaat als nieuwe trainer

Er werd gesnuffeld aan Thomas Vermaelen en Mo Messoudi, beloftetrainer Frédéric Frans stond stand-by. Maar de kans lijkt groot dat Dirk Kuyt (43) de nieuwe trainer van Beerschot wordt. Andreas Wieland is intussen officieel weg, hij wordt zoals verwacht technisch directeur bij LASK Linz.

De voorbije dagen speurde Beerschot, coleider in de Challenger Pro League, al naarstig naar een vervanger voor Wieland. Er is gesproken met Thomas Vermaelen en Mo Messoudi. Hans Cornelis en Jonas De Roeck waren naar verluidt nooit concrete pistes. Beloftetrainer Frédéric Frans zou overnemen als er geen waardige nieuwe T1 gevonden werd. Maar die lijkt nu toch op komst. Volgens onze informatie staat Dirk Kuyt op het punt om een contract te tekenen als hoofdcoach van Beerschot.

De voormalige aanvaller van onder andere Feyenoord, Liverpool en de Nederlandse nationale ploeg is een grote naam in de voetbalwereld, maar heeft vooralsnog weinig ervaring als hoofdcoach. Vorig seizoen was hij even aan de slag bij ADO Den Haag in de Nederlandse tweede klasse. Kuyt verloor er acht van de zestien wedstrijden in de competitie en werd in november na exact 176 dagen ontslagen. Dat was tot dusver het enige wapenfeit van Kuyt als T1 in het betaald voetbal. Sinds zijn ontslag bij ADO zat hij zonder club.

Dirk Kuyt en Arjen Robben met de bronzen medaille op het WK 2014 in Brazilië.© EPA

Kuyt heeft er natuurlijk wel een geweldige loopbaan als speler opzitten. Hij mocht 104 keer het shirt van Oranje aantrekken, kwam in actie op drie WK’s en scoorde in 2007 met Liverpool in de finale van de Champions League tegen Milan. Kuyt speelde in zijn bijna 20-jarige carrière net geen 800 profwedstrijden bij achtereenvolgens FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en opnieuw Feyenoord. Hij werd speler van het jaar én topschutter in de Nederlandse Eredivisie. Op zijn palmares staan Nederlandse, Engelse en Turkse bekers. Met Fenerbahçe en Feyenoord werd hij ook kampioen.

In 2018 ging Kuyt nog uitbollen bij de amateurclub waar het voor hem allemaal was begonnen: Quick Boys uit Katwijk aan Zee. Hij was daar ook even assistent-trainer. Nadien stapte Kuyt over naar Feyenoord, waar hij coach werd van de U19. Twee jaar later eindigde het huwelijk tussen Kuyt en Feyenoord. En tot slot was er dus dat avontuur bij Den Haag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

KOEN FRANS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer