© bfm

Neergemaaid tijdens achtervolging met politie: “Vader was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”

Een 86-jarige man uit Schoten ligt in het ziekenhuis nadat hij maandagvoormiddag in de Eikenlei in Brecht werd neergemaaid door een BMW. De chauffeur van dat voertuig was in Merksem een politiecontrole ontvlucht, waarna een achtervolging was begonnen.

Jonathan Bernaerts

Een ploeg van de lokale politie van Antwerpen wilde maandagochtend een zwarte BMW Cabrio controleren op de Bredabaan in Merksem. “Onze collega’s wilden het voertuig aan de kant zetten omdat de achterste mistlichten brandden”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Toen ze tot controle wilden ­overgaan, reed de wagen met hoge snelheid weg in de richting van Schoten. Het rijgedrag van de chauffeur werd daarna steeds gevaarlijker.”

Er volgde een lange achtervolging. De chauffeur vluchtte via de Eethuisstraat naar het centrum van Schoten en vervolgde vandaaruit zijn weg naar Sint-Job. De BMW raasde met 140 kilometer per uur voorbij en negeerde alle verkeersregels. Zo slalomde het voertuig in Sint-Job over de straat en over het fietspad.

Elektrische rolwagen geraakt

In de Eikenlei, op de grens van Schoten met Sint-Job, ging het mis. Ter hoogte van de Eikendreef raakte de auto van de baan af en reed twee omstanders, die met elkaar een praatje aan het maken waren, van de sokken. Daarbij raakte een 86-jarige man uit Schoten gewond. De auto botste ook tegen de elektrische rolwagen van de vriend van het slachtoffer. Die man bleef gelukkig ongedeerd.

© BFM

“Mijn vader was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”, getuigt de zoon van het 86-jarige slachtoffer. “De wagen is langs opzij op hem ingereden. Het voertuig reed bijzonder snel, zodat hij niet meer op tijd is kunnen wegspringen. Aanvankelijk leken de verwondingen mee te vallen: pijn aan het been en de arm, maar geen breuken. Mijn vader mocht het ziekenhuis Klina in Brasschaat snel verlaten. Thuis is hij echter onwel geworden. Momenteel ligt hij met hartklachten op de dienst intensieve zorgen. Wellicht zijn de stress en de emoties van het ongeval hem te veel geworden. Hopelijk is mijn vader snel weer de oude en kunnen we de ziekenhuiskosten op de dader verhalen.”

Aan stoppen dacht de dolle bestuurder na de crash allerminst. Pas verderop, op de Schotensteenweg, ging de BMW in de berm, nadat hij was beginnen te slingeren door twee lekke banden. De lokale politie van Antwerpen, die ondertussen hulp had gekregen van collega’s uit de zone Voorkempen, kon de bestuurder inrekenen. De verdachte, een 27-jarige man uit Mechelen, werd naar Antwerpen overgebracht waar hij werd verhoord. De man was op de vlucht omdat hij niet over een rijbewijs beschikt. Hij is geen onbekende voor het gerecht.