Dupé, Schmeichel, Coosemans.
Volledig scherm
PREMIUM
Dupé, Schmeichel, Coosemans. © Photo News / BELGA

RECONSTRUCTIE. Het was wachten op fout van Dupé om hem te passeren: hoe Anderlecht zélf zijn keepersprobleem creëerde

Kasper Schmeichel, de nummer één die onder vuur ligt, en Maxime Dupé, de nummer twee die de club alweer wil verlaten. Een dikke week voor het sluiten van de transfermarkt zit Anderlecht met een keepersprobleem. Eentje dat Fredberg en co zelf in de hand hebben gewerkt. Een inschatting van de situatie.

22 reacties

  • Fred De Bakker

    4 maanden geleden
    Rsca heeft geen keepersprobleem. Het zijn externen die een probleem zoeken. Maar Kasper is 1, Coosemand 2. En Dupe terug naar Frankrijk. Welk probleem?
  • Pierre De Poorter

    4 maanden geleden
    Dat Scheichel geen topkeeper is en was kunnen zelfs de echte Anderlechtsupporters (die ik zeer waardeer) zien dat hij allesbehave in conditie is. Hoefkens zijn gelijk is bewezen in de goal die hij binnenliet tegen Leuven. Het was een niet harde plaatsbal maar hij reageerde nauwelijks. Wel goed voor de concurrentie als hij in doel blijft staan.
  • Jonathan Monsaert

    4 maanden geleden
    Dupé is beter dan Schmeichel, zoveel is zeker. Die laatste staat ook wat zwaar heb ik de indruk, topfit oogt Kasper alleszins niet. Voorlopig is Schmeichel geen meerwaarde dus hopelijk blijft Dupé of we zitten met een probleem.
  • Marcus Camps

    4 maanden geleden
    Dupé is vooral de dupe van zijn eigen vliegenvangerij ... Als hij top was geweest had men Schmeichel nooit gehaald. En die laatste oogt inderdaad allesbehalve afgetraind, maar met zijn ervaring zal hij ook wel heel dikwijls op de juiste plaats staan. En bij het uitkomen word je ook wel niet zo happy als je zo'n blok graniet op je af ziet komen ... Maar het mocht ietwat meer zijn.
  • Pierre De Poorter

    4 maanden geleden
    Mr van riel geeft hier de correcte analyse van het verhaal. Smeichel kiest voor Anderlecht omdat hij daar door zijn Deense vriendjes speelzekerheid heeft ivm de nationale ploeg van Denemarken maar daar heeft hij ook al serieus geblunderd de laatste wedstrijden. Hij staat er ook ter discussie.