Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Geen 20-0 meer, verbod op koppen en indeling op geboortemaand: hoe Voetbal Vlaanderen het jeugdvoetbal “revolutionair” wil hervormen

Monsterscores in het jeugdvoetbal zijn straks verleden tijd. En dat is slechts één van de voorstellen - een paar zelfs “revolutionair” - waarmee Voetbal Vlaanderen de komende weken naar alle voetbalclubs stapt. “Zowel winnaar als verliezer heeft niets aan een 15-0-uitslag.”

28 reacties

  • Johan Vangenechten

    3 maanden geleden
    En wie gaat de leeftijden controleren? Ze moeten geen identiteitsbewijs laten zien....
  • Luc De Schoenmaeker

    3 maanden geleden
    Hervormingen zijn niet nodig, op gewestelijk niveau zijn er nu reeds 3 niveaus, eigenlijk 5 maar de meerwaarde van niveau 1-2 en 2-3 is mij totaal onduidelijk. Het probleem is dat ploegen te laag inschrijven om toch maar te pochen dat ze kampioen zijn. Een 2° probleem is dat er geen opvolging is van Voetbal Vlaanderen, een ploeg die alle wedstrijden wint bij niveau 1 kan na nieuwjaar opnieuw inschrijven bij niveau 1. Ploegen die op Pr. of IP niveau spelen zetten dan nog spelers regionaal in.
  • Jeroen Raa

    3 maanden geleden
    Hoe kan je hier nu tegen zijn? Misschien inderdaad wat laat, misschien niet 100% correct, maar wel heel logisch. Echt een goede evolutie als het wordt goedgekeurd...
  • Frank Valkenborg

    3 maanden geleden
    En wat gaat men doen met diegenen die geboren zijn op 1 januari van het jaar XXXX ? Dat spelletje is al jaren aan de gang en zo lopen er zelfs voorbeelden rond bij de Rode Duivels.
  • Dany Herman

    3 maanden geleden
    Velen kinderen haken af want lidgeld van bijna 400 Euro is voor veel mensen teveel