Screenshot video
Volledig scherm
© Screenshot video

Moskou geeft beelden vrij van vermeend neergestort vliegtuig, Oekraïne en Rusland beschuldigen elkaar in VN-Veiligheidsraad

UpdateRusland heeft donderdagavond de eerste beelden vrijgegeven van de vermeende plaats van de crash van een Russisch transportvliegtuig nabij de Oekraïense grens. Volgens Moskou waren er 65 Oekraïense gevangenen aan boord. Beide landen hebben in een vergadering van de VN-Veiligheidsraad beschuldigingen uitgewisseld naar aanleiding van de crash.

  1. Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappeniers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”
    PREMIUM
    4

    Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappe­niers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”

    In alle luwte zijn de Spaanse autoriteiten op zoek naar antwoorden in het moordonderzoek naar Laura Trappeniers. Wie haar vermoord heeft en waar haar echtgenoot Marc Olbrechts is, blijft onduidelijk. De tijd lijkt weg te tikken in het nadeel van de onderzoekers. “Maar onderschat de Guardia Civil niet”, zegt voormalig diensthoofd van de Speciale Eenheden Antwerpen en Limburg Carl Vorsselmans, die nu op Tenerife verblijft.
  2. Russisch militair vliegtuig neergestort nabij Belgorod: Rusland roept Veiligheidsraad met spoed bijeen, Zelensky wil internationaal onderzoek
    update

    Russisch militair vliegtuig neerge­stort nabij Belgorod: Rusland roept Veilig­heids­raad met spoed bijeen, Zelensky wil internatio­naal onderzoek

    In de buurt van Belgorod, een Russische stad bij de grens met Oekraïne, is vanochtend een Russisch militair vliegtuig neergestort. Rusland heeft intussen de VN-Veiligheidsraad met spoed bijeen geroepen. Volgens het Russische ministerie van Defensie zaten er “65 krijgsgevangenen, zes bemanningsleden en drie andere mensen aan boord”. Bronnen bij de Oekraïense strijdkrachten beweren volgens ‘Ukrainskaya Pravda’ dat het toestel raketten aan boord had. De Oekraïense president Zelensky heeft een internationaal onderzoek gevraagd naar de omstandigheden van de crash.