© BELGA

“Ik verwacht voor eigen publiek een offensiever Anderlecht”: Union-trainer Alexander Blessin blikt vooruit op nieuwe derby

Union gaat zondag in de competitie op zoek naar een negende zege op een rij tegen stadsrivaal Anderlecht. Bij de competitieleider viel er goed nieuws te rapen over Cameron Puertas, Mohamed Amoura en Kevin MacAllister, al was er ook minder goed nieuws.

Valerie Van Avermaet

Union-trainer Alexander Blessin kan vanaf zondag opnieuw rekenen op Cameron Puertas (enkelblessure) en Mohamed Amoura (Africa Cup). Na de 2-1-zege tegen Anderlecht in de beker is Union zondag voorin opnieuw op volle sterkte. “Cameron Puertas heeft geen pijn meer en trainde goed. Zaterdag volgt een laatste test, maar het ziet er goed uit. Amoura is op dit moment onderweg naar België en zal ook fit zijn zondag”, legde Blessin uit.

Geen schorsing

Ook over Kevin MacAllister was er goed nieuws. De Argentijn wordt na zijn rode kaart in de bekermatch tegen Anderlecht slechts één week met uitstel geschorst en blijft dus inzetbaar. Al wordt het achterin toch weer wat meer puzzelen, want verdediger Fedde Leysen viel donderdagavond in het slot van de wedstrijd uit met een schouderblessure. “Zijn schouder was uit de kom. Een MRI-scan bracht aan het licht dat er geen schade is aan zijn bot, maar wel aan de ligamenten. Hij heeft veel pijn. dit zal tijd vragen, maar het is moeilijk om nu al te zeggen of we hem twee of vijf weken zullen moeten missen”, verduidelijkte Blessin.

Fedde Leysen is enkele weken out met een schouderblessure.© BELGA

Door de afwezigheid van Koki Machida, die nog steeds op de Asian Cup vertoeft met Japan, is de spoeling zo wel dun. Union heeft immers geen linksvoetige centrale verdedigers meer. “Maar dat lossen we wel op. Het heeft geen zin om nu nog een nieuwe verdediger te halen, want Koki is sowieso op tijd terug voor de wedstrijden in de Conference League. En dan zouden we plots met te veel verdedigers zitten. Alessio Castro-Montes kan in onze driemansdefensie spelen en er zijn nog wel oplossingen, hoor”, blijft Blessin er rustig onder.

Zondag keert het gouden Union-duo Amoura-Puertas terug.© BELGA

Over de nieuwe clash met Anderlecht zelf dan. Union bulkt van het vertrouwen na een achtste zege op een rij tegen de stadsrivaal, maar Blessin verwacht zondag wel een andere wedstrijd dan in de beker. “Anderlecht zal voor eigen publiek willen tonen dat het wel kan winnen van ons. Ik hoorde dat sommige fans zouden afzakken naar de training om extra druk te zetten. Ik verwacht een offensiever ingestelde ploeg, maar dat geeft ons dan weer meer mogelijkheden op de counter.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer