© via REUTERS

Nu al zegezeker: president Poetin neemt niet deel aan Russische verkiezingsdebatten

De Russische president Vladimir Poetin zal niet deelnemen aan de debatten in de verkiezingscampagne. Zijn campagnehoofdkwartier heeft daarvan de centrale kiescommissie op de hoogte gebracht, bericht het Russische staatsnieuwsagentschap TASS.

mts
Bron: BELGA

“De Russen hebben de kans om de uitspraken van Poetin over alle aspecten van hun levens dagelijks te zien”, zei Dmitri Peskov, de woordvoerder van de president. Volgens hem verschijnt Poetin al dagelijks in de media. Volgens Peskov heeft de president ook een drukke agenda.

Vier kandidaten zijn geregistreerd voor het Russische presidentschap. Naast Poetin gaat het om Vladislav Davankov van de partij Nieuwe Mensen, Nikolaj Charitonov van de communistische partij en Leonid Sloetski van de liberaal-democratische partij. Het Russische oppositielid Boris Nadezjdin, dat bekend stond als antioorlogskandidaat, werd eerder uitgesloten van deelname aan de verkiezingen.

De verkiezingen vinden plaats gedurende drie dagen: 15, 16 en 17 maart. De verwachting is dat Poetin de streng gecontroleerde verkiezingen eenvoudig zal winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer