© BELGA

Scan bevestigt wat iedereen al vreesde: Luca Oyen scheurt voorste kruisband

Genk -

Wat iedereen zondagmiddag al vreesde werd maandagochtend bevestigd: Genkspeler Luca Oyen scheurde tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard de voorste kruisband van zijn rechterknie.

Luca Oyen viert donderdag zijn 21ste verjaardag in mineur. Het is de tweede keer dat de Genkse pechvogel een zware knieblessure oploopt. In juli 2022 scheurde hij op het veld van Club Brugge al de kruisband van zijn linkerknie.

Er wacht Oyen opnieuw een revalidatieperiode van minstens acht maanden, het lijkt erop dat hij voor zijn rentree moet mikken op begin 2025.

(lees verder onder de foto)

© BELGA

Luca Oyen is met zijn tweede knieletsel op twee jaar hetzelfde lot beschoren als KRC Genk-aanvoerder Bryan Heynen. In 2017 en in 2019 scheurde Heynen respectievelijk zijn linker- en rechterkruisband af. Ook ex-Genkie Dante Vanzeir, tegenwoordig aan de slag bij de New York Red Bulls, heeft eenzelfde geschiedenis achter de rug. Hij moest in 2014 en in 2016 revalideren van dezelfde blessure die nu Oyen treft. Dat het met zowel Vanzeir als Heynen goed kwam en dat beiden ondertussen weer op het allerhoogste niveau meedraaien, kan Luca Oyen en de KRC Genk-aanhang alleen maar moed geven.

 (mg)

Aangeboden door onze partners