Na vorige veroordeling begon hij direct opnieuw: zoon van Kim Kay (20) riskeert drie jaar cel voor drugshandel vanuit huis grootouders

Kim Kay in 2018 (links). Haar zoon riskeert voor de Gentse rechtbank drie jaar celstraf in een drugsdossier.© Johan Martens en SD

Gent -

Vanuit het huis van zijn grootouders dealde J.K. (20), de zoon van zangeres Kim Kay, cocaïne en cannabis. Na twee veroordelingen vorig jaar in drugsdossiers begon hij na zijn vrijlating … direct opnieuw. Het parket vorderde maandag daarom voor de Gentse rechtbank drie jaar cel.

Simon Dekaezemaker

J.K. is de 20-jarige zoon van zangeres Kim Kay. Die brak in de jaren 90 door met de hit Lilali, maar is door ziekte al tien jaar vastgekluisterd aan haar bed. In onze krant getuigde ze eerder hoe machteloos ze zich voelde met een zoon die op het slechte pad was en zwaar verslaafd was aan drugs.

LEES OOK. Zelf al 10 jaar vastgekluisterd aan bed, nu wanhopig omdat haar zoon (18) in de cel zit: het eerlijke verhaal van zangeres Kim Kay

Samen met vijf anderen stond K. maandag voor de rechter voor bezit en verkoop van cannabis, cocaïne en mephedrone. “Straatdealers die blijven doordoen”, aldus het parket. In mei viel de politie met de grote middelen binnen bij K. zijn grootouders thuis, van waar hij dealde.

Hij probeerde te vluchten en smeet honderden grammen cannabis en wat cocaïne door het raam. Tijdens zijn vlucht kwam hij vast te zitten in een boom en hij werd opgepakt. Bij hem thuis vonden ze een machete en sinds de feiten zit K. in voorhechtenis in de gevangenis.

Opvallend was dat K. in maart net vrijgelaten was na een tweede veroordeling voor zijn rol in een drugsdossier. Aan Dampoort runde hij een zware handel. Door zijn jonge leeftijd en schuldinzicht gaven de rechters hem toen een straf met uitstel, maar K. begon direct opnieuw.

LEES OOK. Zijn familie smeekte de politie bij huiszoeking om hulp: zoon (19) van Kim Kay riskeert vier jaar cel

Door de hardleerse ingesteldheid van K. en andere beklaagden vroeg het parket drie jaar effectieve celstraf en 16.000 euro boete voor ze. Bij een veroordeling worden zijn eerdere straffen van 49 maanden ook effectief. Anderen riskeerden een lichtere cel- of werkstraf.

Advocaat Kevin Meersman, die K. bijstaat, bepleitte de onontvankelijkheid van de strafvordering door vermeende procedurefouten. “De feiten zijn wat ze zijn, maar hij heeft wel recht op een eerlijk proces.” Verder minimaliseerde hij het aandeel van zijn cliënt in dit dossier.

Advocaten van andere dealers vroegen vooral mildheid. “Hij werkt hard aan zijn drugsprobleem en is tot inkeer gekomen”, aldus advocate Natalie Aernoudts. “Ze liet zich meesleuren door haar vriendje, maar dealde niet”, pikte advocaat Steven De Cank in. Vonnis op 25 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen