Jonathan (links), de agent die werd doodgeschoten in Lodelinsart.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan (links), de agent die werd doodgeschoten in Lodelinsart. © RV / ANP / EPA

“Zowel zware jongens als kleine garnalen hebben geen schrik meer van ons”: vrienden over Jonathan (36), de agent die omkwam bij schietpartij

Hij was ‘medic’ bij de speciale eenheden, de man die normaal de eerste zorgen moet toedienen. Nu waren het zijn collega’s die hem moesten helpen. Tevergeefs. De politieagent die maandagochtend tijdens een inval in Lodelinsart werd doodgeschoten, is de 36-jarige Jonathan uit Basècles (Henegouwen). Hij laat een vrouw en twee jonge kinderen na. Wij spraken met twee vrienden van Jonathan. “Het is onwezenlijk dat hij op deze manier aan zijn einde is gekomen.”

64 reacties

  • Erik Bervoets

    2 maanden geleden
    En dat is allemaal dankzij het gerecht en de politiek, zij zijn de grote schuldigen van de huidige situatie.
  • Carmen De Gussem

    2 maanden geleden
    Hoe erg dat er terug zo'n jonge politieagent niet meer leeft en dat zijn vrouw zijn begrafenis moet regelen i.p.v. leuke familie uitstapjes met de kinderen. Die mensen weten dat het een gevaarlijke job is maar dat belet niet dat dit terug een vreselijk persoonlijk drama is voor zijn ganse familie. Hopelijk wordt de vrouw ook financieel gesteund door de overheid!
  • Ronald Van Geffen

    2 maanden geleden
    Er is geen enkele opleiding die kan verhinderen wat gebeurd is. Een spijtig drama, maar in uw beroep zet je telkens je eigen leven op het spel en daar draag jij alleen de verantwoordelijkheid van, daar heb jij voor getekend en dit zijn de tragische gevolgen die daaruit kunnen voortvloeien. Niettemin mijn respect en medeleven voor de familie en de collega's van het slachtoffer.
  • anita selly

    2 maanden geleden
    Hier is maar 1 schuldige, dat is de politiek tezamen met justitie met hun pamperbeleid. Daders hebben alleen rechten, slachtoffers alleen plichten. Ik hoor al 30 jr dat er meer gevangenissen moeten komen, maar er gebeurt niets. Als ik morgen 51 rijdt krijg ik 's anderendaags de rekening, enkel daar zijn wij goed in. Voor die zware criminelen geld er straffeloosheid door een te laks strafbeleid. Maar ja het moest hen eens enkele stemmen kosten.
  • jintha peeters

    2 maanden geleden
    sterkte aan de fam en vrienden en collega's .