VRT 1
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT 1

Na vernietigende reviews: slaagt de VRT in missie om van ‘Groeien & bloeien’ de nieuwe ‘F.C. De Kampioenen’ te maken?

TV“Vroeger kreeg zo’n reeks tijd om te groeien. Tijd die er nu niet meer is.” VRT heeft met ‘Groeien & Bloeien’ een nieuwe opvolger voor ‘F.C. De Kampioenen’ gelanceerd. “Er wordt al lang gezocht naar een opvolger”, klinkt het in ‘De Morgen’. Al blijkt het geen makkelijke taak te zijn, want de eerste aflevering kon rekenen op vernietigende reviews. Blijft de reeks hoge kijkcijfers halen - 860.000 voor de eerste aflevering - of zal de kijker toch massaal afhaken? “Er waren veel andere tevergeefse pogingen om ‘De Kampioenen’ te evenaren.”

  1. Gers Pardoel vertelt waarom hij écht opstapte bij ‘Special Forces’: “Die ene opmerking van de instructeurs was de druppel”
    PREMIUM
    TV

    Gers Pardoel vertelt waarom hij écht opstapte bij ‘Special Forces’: “Die ene opmerking van de instruc­teurs was de druppel”

    “Ik kán niet meer.” Met die woorden zette Gers Pardoel (42) maandag een punt achter z’n deelname aan ‘Special Forces’. De zanger groeide de voorbije weken uit tot een van de meest omstreden en ongehoorzame kandidaten. “Of ik problemen heb met gezag? Misschien een béétje”, lacht de Nederlander, die ook de échte reden van z’n vertrek deelt. “Van een gebroken been of arm kan je makkelijk revalideren, maar als je mentaal crasht, raak je er minder snel bovenop.”
  2. Waargebeurde Netflix-serie krijgt staartje nu echte Martha van zich laat horen: “Hij gebruikt ‘Baby Reindeer’ om mij te stalken”
    PREMIUM
    TV

    Waargebeur­de Net­flix-se­rie krijgt staartje nu echte Martha van zich laat horen: “Hij gebruikt ‘Baby Reindeer’ om mij te stalken”

    Een uitzonderlijke score van 100 % op Rotten Tomatoes en de eerste plaats in maar liefst 43 landen. ‘Baby Reindeer’ is één van de meest opzienbarende Netflix-series van het moment. Het verhaal van Donny en z’n stalker Martha lijkt onwaarschijnlijk, maar is wel degelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Al denkt de echte Martha daar duidelijk anders over. “Ik weet wel degelijk wat er allemaal gebeurd is. Ik heb dan ook een claim ingediend wegens laster.”
  1. “Slapen met iemand waarmee ik geen klik heb? Dat zou heel ongemakkelijk voelen”: waarom Sanne opgeeft in ‘Boer zkt vrouw’
    PREMIUM
    TV

    “Slapen met iemand waarmee ik geen klik heb? Dat zou heel ongemakke­lijk voelen”: waarom Sanne opgeeft in ‘Boer zkt vrouw’

    ‘Boer zkt vrouw’ bleek een emotionele rollercoaster voor Sanne Theuwissen (33) uit Bocholt. Niet alleen had ze het moeilijk met alle mannelijke aandacht, maar ze besloot ook vroegtijdig het programma te verlaten. Een unicum in de geschiedenis van het VTM-programma, maar voor Sanne was het de juiste keuze, legt ze uit in een openhartig interview. Wat liep er mis? Hoe reageert haar familie? En gelooft ze nog in de liefde? “Ik ben niet van plan om meteen weer te gaan daten.”
  2. Ruben en Manu kennen de pijn van net voor finale van ‘De mol’ te sneuvelen: “Nochtans had ik de ultieme tip in mijn molboekje staan”
    PREMIUM
    TV

    Ruben en Manu kennen de pijn van net voor finale van ‘De mol’ te sneuvelen: “Nochtans had ik de ultieme tip in mijn molboekje staan”

    Charlotte, Michaël, Bernard en Senne strijden zondag in de voorlaatste aflevering van ‘De mol’ voor de drie finale-tickets. Wie sneuvelt er nog op de valreep? Ruben Van Gompel en Emanuelle (Manu) Santana Marques weten precies hoe pijnlijk het is om af te vallen met zicht op het eindspel en de bijhorende geldpot. Waarom haalden zij destijds de grote finale nét niet en hoe blikken zij terug op hun vroegtijdige exit? En wie is dit jaar hun hoofdverdachte? “Ik vind dit de moeilijkste editie ooit.”