Vakbond vreest “sociaal bloedbad” op Brussels Airport als minister Demir advies over nieuwe omgevingsvergunning volgt

© BELGA

Als Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) het advies van de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC) over de nieuwe omgevingsvergunning van Brussels Airport volgt, dan dreigt er een sociaal bloedbad op de luchthaven. Dat zegt de socialistische vakbond BTB-ABVV.

Bron: BELGA

Het advies stelt onder meer voor om het aantal vliegbewegingen te plafonneren en de weekendnachten stiller te maken. De Vlaamse regering moet normaal tegen eind maart een beslissing nemen. 

Eerder waarschuwde werkgeversorganisatie Voka al dat de maatregelen uit het advies de luchthaven dreigen te versmachten. De milieubeweging Bond Beter Leefmilieu noemde de voorgestelde maatregelen dan weer “ruim onvoldoende”.

Nu roert ook de vakbond zich. De werknemers op en rond Brussels Airport maken zich zorgen over hun werk, zegt BTB. “Als de minister binnen enkele dagen beslist om in de nieuwe omgevingsvergunning voor Brussels Airport het advies van de GOVC over te nemen, dreigt er een sociaal bloedbad in 2028. Dan speelt men met de job van 64.000 werknemers”, zegt BTB-voorzitter Frank Moreels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen