© Getty Images

Anderlecht heeft een extra wapen in de titelstrijd: Francis ‘Ciske’ Amuzu viert (bescheiden) rentree in oefenmatch

Vijftien minuutjes, het werd slechts een bescheiden invalbeurt tijdens een oefenpartijtje op bezoek bij Zulte Waregem (2-2), maar Francis Amuzu genoot met volle teugen. Na maanden van blessureleed is ‘Ciske’ terug fit en dat stemt ook Brian Riemer ongetwijfeld tevreden. Paars-wit heeft er in aanloop naar de Champions’ Play-offs op slag een extra troef bij.

Stefan Smet

Donderdagochtend 11u30, Waregem: Thorgan Hazard betreedt in voetbaloutfit de grasmat aan de Gaverbeek waar hij ooit als jonge snaak schitterde in de kleuren van Essevee. Een week geleden was hij nog als ‘fan’ van Zulte Waregem aanwezig bij de thuismatch tegen Beerschot. Even verderop zoeken Mats Rits en Ruud Vormer elkaar nog eens op om wat te dollen.

Wij hadden evenwel meer oog voor een speler die op de bank startte bij Anderlecht. Francis Amuzu is immers helemaal hersteld van de blessure (pubalgie) waardoor hij sinds december in de lappenmand lag. Na zijn operatie werkte de pijlsnelle flankaanvaller de voorbije weken keihard aan zijn herstel. In Waregem zou hij zijn eerste wedstrijdminuten mogen sprokkelen.

Een opsteker voor hemzelf maar ook voor Brian Riemer die er meteen een belangrijke pion bij krijgt met het oog op de play-offs. De concurrentie bij paars-wit is natuurlijk niet gering want met Thorgan Hazard op links en Anders Dreyer op rechts, hebben de Brusselaars best wel wat kwaliteit in hun rangen. Bovendien klopt ondertussen ook de jonge Angulo Nilson op de deur, al oogt hij nog wat te onstuimig om echt al een basisplaats te kunnen claimen.

Ondertussen bracht Vazquez Anderlecht op voorsprong maar lang kon paars-wit niet genieten van die voorsprong want even later lukte Vormer na knap voorbereidend werk van Machado en Bagan de gelijkmaker. Op het halfuur werd het via Machado zelfs 2-1 voor de thuisploeg ,die heus wel een opsteker kan gebruiken in de promotiestrijd. Op slag van rust maakte Vazquez echter zijn tweede goal en kon Amuzu in alle rust aan zijn opwarming beginnen.

Na de pauze domineerde Anderlecht rustig de debatten maar op het uur was er toch een attente Kikkenborg nodig om de kwieke Demuynck van een treffer te houden. Even later was de Deense doelman verslagen toen Machado uitpakte met een heerlijke lob, maar de Braziliaan zag zijn poging op de paal stranden.

Oja, Majeed Ashimeru is ook terug na de beenblessure die hem twee maanden aan de kant hield en de Ghanees mocht het laatste halfuur van de partij afwerken. Een kwartier voor het einde was het dan ook eindelijk aan Amuzu om zijn opwachting te maken. Hij verving Thorgan Hazard die vooral voor rust enkele keren flitste. Anderlecht drong in het slotkwartier nog wel even aan maar een derde keer scoren, lukte niet meer.

Amuzu zorgt voor animo

Amuzu leverde ondertussen allerminst een onweerstaanbare invalbeurt af, maar zijn aanwezigheid tussen de lijnen zorgt sowieso voor animo bij de Brusselse fans en de technische staf van Anderlecht. Met Amuzu beschikt paars-wit immers opnieuw over een speler met een heel ander profiel dan de jongens die de voorbije maanden het mooie weer maakten in het Lotto Park. Amuzu zal dan wel niet meteen aan de aftrap verschijnen wanneer Anderlecht de play-offs op gang trapt tegen Antwerp, maar de 24-jarige linksbuiten kan ongetwijfeld een extra impuls geven aan het Brusselse geheel.

 

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer