Colruyt verkoopt Dreambaby integraal aan Supra Bazar: winkels blijven dinsdag gesloten

Supermarktgroep Colruyt verkoopt zijn keten van babyspullenwinkels Dreambaby aan de West-Vlaamse winkelketen Supra Bazar. Dat heeft de groep aangekondigd. De winkels van Dreambaby zullen dinsdag de hele dag gesloten blijven. Dat moet het personeel de tijd geven om de aankondiging te verwerken dat de keten van babyspullenwinkels een nieuwe eigenaar krijgt.

jvh

Supra Bazar neemt de keten volledig over. De merknaam blijft behouden, en voor de klanten verandert er niets: de geboortelijsten lopen gewoon door. Ook het management blijft aan boord, zegt Colruyt Group in een persbericht.

Dreambaby telt 27 winkels en 256 medewerkers. Tijdens het recentste boekjaar was de keten goed voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro (toen nog met 32 winkels). De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit. Er worden geen financiële details vrijgegeven.

“De Dreambaby-winkels blijven vandaag gesloten”, zegt Colruyt-woordvoerster Silja Decock. “We kiezen daar heel bewust voor, om voldoende tijd te hebben om de mensen te informeren, om hen ruimte te geven om vragen te stellen en tijd om het nieuws te verwerken.”

“Nieuwe periode van onzekerheid”

De liberale vakbond ACLVB betreurt de beslissing van de supermarktgroep Colruyt om zijn keten Dreambaby van de hand te doen. Er breekt opnieuw een periode van onzekerheid aan, zegt vakbondsman Wilson Wellens, die ongerust is over “het personeel en de toekomst van Dreambaby op lange termijn”.

Vorig jaar was er al een herstructurering bij Dreambaby. Er werden vijf winkels gesloten en er verdwenen 28 banen. Er was toen wel een gevoel van opluchting, omdat de keten binnen de Colruyt-groep kon blijven, duidt Wellens. De groep verkocht op dat moment immers een meerderheidsbelang in de keten van speelgoedwinkels Dreamland.

“Nu is er echter opnieuw een periode van onzekerheid waar we door moeten en waar we zullen waken over een correcte transitie, waar loon- en arbeidsvoorwaarden behouden blijven, zoals voorzien in de wetgeving”, zegt de ACLVB’er. “Aangezien Supra Bazar een kleinere Belgische speler is, zeker in vergelijking met de grote Colruyt Group, zijn we onzeker over wat dit zal betekenen voor het personeel en de toekomst van Dreambaby op lange termijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer