Eurosport  / VTM
Volledig scherm
© Eurosport / VTM

“Volgend jaar geen Kanarieberg meer, dat is 99 procent zeker”: grijpt organisatie in bij “gevaarlijkste afdaling van Vlaanderen”?

De vreselijke val van Wout van Aert gebeurde (niet toevallig?) in de afdaling naar de Kanarieberg. Die passage is volgens een groot deel van het peloton één van de gevaarlijkste afdalingen in Vlaanderen, dat blijkt uit de wielerenquête van HLN. De organisatie grijpt in: “Volgend jaar geen Kanarieberg meer, dat is 99 procent zeker.”

69 reacties

  • Willy Scholaart

    1 maand geleden
    De organisatoren is niets te verwijten, de renners moeten op zo een mooie brede weg links rijden, maar nee ze gaan op de rechtse kant gaan rijden waar die halfronde goot licht met alle gevolgen vandien.
  • Patrick Compagnie

    1 maand geleden
    Ik betreur het de zware valpartij van gisteren voor alle betrokken renners maar ik vind dat de schuld niet altijd op het parcours mag worden geschoven .De renners zelf rijden altijd maar sneller en sneller door de mechaniek van het versnellingsapparaat .Als ge nu leest dat bepaalde ploegen achteraan rijden met een kroontje van 10 tandjes .Laat ze bvb rijden met een beperkte versnelling van 54 x 13 als grootste verzet dan zal de snelheid lager zijn .
  • Denis Buyens

    1 maand geleden
    Als Ronsenaar kan ik enkel betreuren dat men dit schrapt, het zijn de renners zelf die verantwoordelijk zijn voor valpartijen, hoeveel zijn er dit jaar al niet gebeurt.Had het gebeurt 500 meter verder aan de afslag naar Kanarieberg zou het begrijpen .Maar op rechtstreeks weg en 10 meter breed.Hoop zondag dat er niks zal gebeuren in ronde van Vlaanderen.
  • jozef heylen

    1 maand geleden
    het is niet het parcour dat de renners tegen de vlakte heeft gebracht maar wel de fout van een renner die helaas zichzelf schaakmat zet maar ook een aantal andere renners. Ook voor deze jongens is het een drama net zoals voor van aert & stuyven. Rijd maar een ronde helemaal geschaaft of met een gebroken hand of staartsbeen zoals Gianni
  • patrick muyshond

    1 maand geleden
    waarom de aanloop naar kanarieberg niet vanuit de andere richting aandoen ? men doet toch steeds een stukje wallonie als aanloop.