Tony Heeren (ex-onderzoeksrechter), Joris Vranken (wetsdokter) en Karel Van Cauwenberghe (ex-onderzoeksrechter): "Dit zijn zeer moeilijke dossiers."
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Heeren (ex-onderzoeksrechter), Joris Vranken (wetsdokter) en Karel Van Cauwenberghe (ex-onderzoeksrechter): "Dit zijn zeer moeilijke dossiers." © SBS / Photonews / VTM

Gezinsdrama broer en zus: hoe kun je weten dat Charon (25) ook uit het leven wou stappen? Experts: “Zekerheid is bijna onmogelijk, maar toch”

Het onderzoek naar het familiedrama van maandag in het West-Vlaamse Wakken is nog volop bezig. Sannie D.B. (25) bracht wellicht eerst zijn zus Charon (26) om en stapte daarna zelf uit het leven. Dé aartsmoeilijke hamvraag: hebben ze dat samen beslist of handelde hij alleen? Wij spraken met twee ex-onderzoeksrechters en een wetsdokter: hoe kun je dat met zekerheid weten? En doet het er eigenlijk nog wel toe?

12 reacties

  • Johan Plasschaert

    1 maand geleden
    Nee het doet er niet meer toe, tis voorbij en ja, wat gaat er tegenwoordig nog om in het hoofd van vele mensen, als je ziet wat er tegenwoordig allemaal op deze wereld gebeurt, echt triestig in de allerhoogste graad...........
  • Linda Wellekens

    1 maand geleden
    Dan is het moord en zelfmoord .... toch wel een groot verschil.
  • wendy de decker

    1 maand geleden
    Bruno draulans: vergeet de onderzoeksmensen.. het had veel duidelijk gemaakt voor de achtergebleven vrienden en familie
  • Etienne Goedertier

    1 maand geleden
    Je zal nooit weten wat er in hun hoofd omging; laat de goed herrineringen aan deze jonge mensen blijven. Het moeilijke blijft steeds het verdwijnen zonder afscheid te nemen...rust zacht.
  • wesley netnem

    1 maand geleden
    Wat hoop je met een onderzoek te bekomen ? Hun ouders zijn er al niet meer en veel familie zal er niet meer zijn ..nu zijn zij er ook niet meer ?! Wie heeft er nu nog iets aan een verklaring? Je moet de vraag stellen waarom men zo Depressief wordt , waarom onze samenleving Gevoelloos , Apathisch is ?? Waarom zovelen uit het leven stappen en soms anderen mee nemen ?? De enorme Druk die de Overheid veroorzaakt , die de Burgers zelf opleggen aan mekaar ? Het gebrek aan menselijkheid of Hulp ?