Van Aert en Jorgenson.
Volledig scherm
Van Aert en Jorgenson. © Eurosport / BELGA

“Moest ik dan handdoek gooien?” Jorgenson pareert kritiek op koersgedrag en vreugde terwijl kopman Van Aert kermt van de pijn

Matteo Jorgenson (24) bleef met een dubbel gevoel achter. Enerzijds winnaar van Dwars door Vlaanderen. Anderzijds zag hij kopman Wout van Aert (29) na een zware val uitvallen. Een dag later voelt de Amerikaan zich genoodzaakt om zich te verantwoorden. Omdat er her en der kritiek is omdat hij na de val nog vol voor de zege ging. En aan de streep zijn vreugde even niet verstopte. “Moesten we dan gewoon de handdoek in de ring gooien?”, schrijft hij op sociale media.

52 reacties

  • Johan Maddens

    1 maand geleden
    Het was al duidelijk dat Wout voor de ploeg ging rijden , was al weer heel vroeg vooraan te zien ! Met Wout er nog bij ging het voor Jorgenson iets makkelijker zijn , nu heeft hij samen met Benoot meermaals moeten aanvallen en toch hebben ze het agfemaakt !
  • Michel Dierickx

    1 maand geleden
    Met deze overwinning bewijst Jorgenson dat hij in Parijs-Nice de betere was van Remco. Een toprenner zonder gezeur.
  • Peter Nols

    1 maand geleden
    Zelfs zonder de val zou Jorgenson als winnaar uit de bus zijn gekomen. Hij is door Visma aangetrokken om Van Aert op te volgen en heeft ondertussen zowel fysiek als mentaal de overhand
  • RENILDE DERME

    1 maand geleden
    Wielersport is hard, elke wedstrijd in alle categorieën zijn er valpartijen, van lichte tot zware kwetsuren, zelfs de dood. Dat weet iedere renner die koerst. Inderdaad is het zwaar voor WVA, zoveel opofferingen voor de Ronde en Roubaix. Maar binnen een paar maanden zal WVA terug in deelnemen aan wedstrijden, zoals andere renners die ook zware valpartijen hebben meegemaakt, zoals Jakobsen, Evenepoel,.... Erger is het voor Lambrechts, Mäder, en anderen die geen wedstrijden meer moeten rijden.
  • Muriel Melis

    1 maand geleden
    gewoon brutte pech, roept go go, benoot zwenkt een beetje uit naar links, en spijtig genoeg raakt hij daardoor met zijn achterwiel het voorwiel van Wout! lijkt me duidelijk dat jorgenson kopman wordt van jumbo zondag!Normaal dat hij doorrijd!koersen is vallen en opstaan!