Katia Segers van Vooruit en Stephanie D'Hose van Open Vld citeerden donderdagmiddag uit de mail.
Volledig scherm
Katia Segers van Vooruit en Stephanie D'Hose van Open Vld citeerden donderdagmiddag uit de mail. © VRT - Geert Van Hoeymissen / BELGA

VRT ontkent “grensoverschrijdend gedrag” en “toxisch leiderschap”, maar geeft toe dat er “werkpunten” zijn na anonieme brief van (ex-)medewerkers

UPDATEEen mail van drie anonieme (ex-)medewerkers van de VRT brengt mogelijk nieuwe gevallen van “grensoverschrijdend gedrag” en “toxisch leiderschap” aan het licht op de nieuwsdienst van de openbare omroep, meer bepaald bij de Redactie Jong. Die redactie is verantwoordelijk voor het kinderjournaal ‘Karrewiet’ en het Instagram-kanaal ‘nws.nws.nws’. VRT wuift via een intern bericht de meldingen weg, maar erkent wel dat er “een aantal werkpunten zijn bij de betrokken redactie”.

39 reacties

  • Gino Denil

    1 maand geleden
    Wordt gewoonlijk ontkend. En eindigt met de conclusie dat de leiding gevende het slachtoffer is van pestgedrag.
  • Pedro Vanbesien

    1 maand geleden
    Anonieme brief van (ex-)medewerkers is van geen belang. Waarom anoniem als men daar niet meer werkt.Het kan gewoon wraak zijn omdat deze personen ontslagen zijn geweest.Dat heeft niks te maken met de VRT want dat gebeurt in ieder bedrijf. Waarom dat dit nu plots in de media moet geworpen worden is moeilijk te verstaan en het is eerder dat men de kop van de VRT wil.
  • Michel Beys

    1 maand geleden
    Stop met belastinggeld in de VRT te pompen, geen politieke benoemingen of schoonmoeders. Een overgangsperiode en dan op eigen benen verder.
  • Rick Cabus

    1 maand geleden
    Wat heeft de politiek, of VRT-beleid, hier mee te maken! Dat is toch een zaak voor de politie, als er mogelijk strafbare feiten zijn gebeurd! Waarom worden potjes dichtgehouden. VRT, en voordien BRT, hebben hier altijd al een slechte naam in gehad!
  • Philippe Deckers

    1 maand geleden
    Uitmesten die stal. Al jaren is het bekend dat er weinig gewerkt wordt .