links krulhaarvogelspin Boris, rechts Mario Goes van SOS Reptiel
Volledig scherm
PREMIUM
links krulhaarvogelspin Boris, rechts Mario Goes van SOS Reptiel © Chanelle Vankeirsbilck / Benny Proot

Waarom we (niet) bang moeten zijn voor de ontsnapte vogelspin: “Onder kasten, achter plintjes... Hij kan overal zitten”

Heule bij Kortrijk is in rep en roer vanwege het nieuws over de ontsnapte krulhaarvogelspin, Boris. Angst heerst onder de buurtbewoners, waardoor sommigen zelfs hun vensters niet meer durven te openen. Mario Goes van SOS Reptiel bedaart de gemoederen. “Overdag zal je Boris niet aantreffen, aangezien zo’n krulhaarvogelspin ‘s nachts actief is”, aldus de specialist. Waar heb je meest kans om Boris te vinden? En wat moet je doen als je hem aantreft?

  1. Wie is weldoener die élke dag 10 euro verstopt in Vlaanderen? “Hij zorgt voor kleine gelukjes, in een wereld vol miserie”
    PREMIUM

    Wie is weldoener die élke dag 10 euro verstopt in Vlaanderen? “Hij zorgt voor kleine gelukjes, in een wereld vol miserie”

    Cash Catch Belgium op Instagram of TikTok al gespot? Een milde gever post er elke dag een filmpje, waarin telkens te zien is hoe hij ergens in Vlaanderen een biljet van 10 euro verstopt. Wie de plaats herkent en er als eerste bij is, mag de 10 euro gewoon houden. “Het is een uitlaatklep, want mijn vader is zwaar ziek”, vertelt de mensenvriend. Wat is zijn doel en hoe lang gaat hij ermee door? Hoe reageren de vinders? Alles begon in Kortrijk, bijna een maand geleden.
    Kortrijk
  2. Vrouw (24) veroorzaakt voor 26ste keer problemen op trein, nu bedreigt ze treinconducteur: “Ik weet je wel te vinden als je me een boete durft te geven”
    PREMIUM

    Vrouw (24) veroor­zaakt voor 26ste keer problemen op trein, nu bedreigt ze treincon­duc­teur: “Ik weet je wel te vinden als je me een boete durft te geven”

    “Als we het er nu over hebben, begin ik opnieuw te trillen van angst”, stelt een treinconducteur resoluut. De 24-jarige R.E. uit Izegem en haar vriendin weigerden om een treinticket aan te kopen voor hun ritje van Zottegem naar Kortrijk, maar daar bleef het niet bij. Nadat er eerst in de trein al een discussie met de treinbegeleider was ontstaan, ging de jonge vrouw op het perron in Kortrijk helemaal over de rooie. Zelf vermoedt ze dat het spuwen per ongeluk gebeurde. Opvallend: R.E. zou intussen nog 26 keer problemen hebben veroorzaakt op de trein.
    Kortrijk