Jinnih Beels (Vooruit) wil niks kwijt wanneer ze aankomt op de ledenvergadering, maar je kan al zien in haar ogen dat ze iets van plan is.
Volledig scherm
Jinnih Beels (Vooruit) wil niks kwijt wanneer ze aankomt op de ledenvergadering, maar je kan al zien in haar ogen dat ze iets van plan is. © Klaas De Scheirder

Jinnih Beels (Vooruit) niet langer lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen: “Focus ligt voor mij nu op nationale verkiezingen”

UpdateDe zenuwen stonden op scherp, de inzet was hoog. Maar na een kleine drie uur vergaderen met de leden van Vooruit Antwerpen aan de Paardenmarkt viel het verdict: Jinnih Beels doet op eigen initiatief afstand van haar lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen. Die lijst ligt weer helemaal open. Wel blijft ze de onbetwiste lijsttrekker bij de federale verkiezingen in de kieskring Antwerpen. Een stemming is er niet geweest.

7 reacties

  • nicky vandee

    1 maand geleden
    Spijtig, of de volgende beter gaat zijn?
  • Ludo Van Damme

    1 maand geleden
    Ze liet zich te veel doen van de n-va of het was een loyale coalitiepartner ? Wat is het antwoord ? Meeuws zou liever meer oppositie gevoerd hebben tegen de Vlaams nationalisten en eigen progressieve standpunten willen doordrukken. Het is en blijft een moeilijk evenwicht, tegen een coalitiepartner die duidelijk overwicht heeft in de Antwerpse gemeenteraad.
  • Roger Vanthillo

    1 maand geleden
    De oude garde zakte af naar de ledenvergadering. Ze hebben het nog steeds niets verteerd dat ze in Antwerpen het goed en slecht weer kunnen bepalen. Ondertussen is hun schuldenput wel gedicht door de nieuwe bestuurders.
  • Chris Van Dieren

    1 maand geleden
    Zachtjes naar de uitgang duwen noemen ze dit.
  • Luc Hermans

    1 maand geleden
    Dit was nu eens iemand die dossierkennis had.