VRT-CEO Frederik Delaplace na heisa rond Bart De Pauw-docu
Volledig scherm
VRT-CEO Frederik Delaplace na heisa rond Bart De Pauw-docu © VRT

Terugkeer Bart De Pauw naar VRT uitgesloten: “We werken niet terug samen met iemand die 13 miljoen van ons eist”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, zegt in een gesprek met Kathleen Cools van Terzake dat er geen sprake is van een terugkeer van Bart De Pauw naar de openbare omroep. “Het zou bijzonder merkwaardig zijn als wij terug gaan samenwerken met iemand die onlangs nog 13 miljoen euro schadevergoeding vroeg van dit huis.”

54 reacties

  • Filip Vanesch

    1 maand geleden
    Die docu was al heel lang beschikbaar op een streamingdienst, een commercieel medium (zegt ook iets). Op de openbare omroep hoort deze niet herhaald te worden. Al zeker niet als deze minstens onrechtstreeks betrokken partij is. Als ik De Pauw was had ik met al mijn centjes al lang ergens ver weg gezeten. Hij is naïef als hij denkt nog succes te kunnen hebben op het scherm.
  • Marco brilmans

    1 maand geleden
    De omgekeerde wereld. Ik begrijp deze patstelling maar het is er wel eentje die VRT zelf gecreëerd heeft.
  • Henri Mathijs

    1 maand geleden
    Hij had het recht om 13 miljoen te eisen, en jij had het recht om te weigeren. Tot daar de soap. Werk vragen en werk geven is een andere orde. Dan pas laat je zien wat je voor iemand bent. Een grote meneer of een klein manneke.
  • Eddy Jans

    1 maand geleden
    Een subjectieve dokumentaire waarin enkel zogezegde slachtoffers hun beschuldigingen mogen uiten zonder enige kanttekening. Voor hoeveel van diegene die hier beschuldigingen gratuit mogen uiten is BDP vrijgesproken.? Mogen we voor het vele belastingsgeld dat de VRT ontvangt nog enige objectiviteit verwachten? Hoe objectief zijn de nieuwsuitzendingen nog als er niet meer over gewaakt wordt? Wanneer de CEO onomwonden zegt dat BDP nooit meer voor de VRT kan werken, is dit zijn persoonlijke mening?
  • Elie D'Hooge

    1 maand geleden
    Ik keur absoluut niet goed wat hij gedaan heeft, en het is goed dat dit naar buiten is gekomen. Hij is dan ook gestraft door de vrt en de rechtbank. Dat de dames hem nu nog eens aan de schandpaal willen nagelen vind ik iets teveel. Een straf van 7 jaar wordt nog niet gegeven voor een verkrachting, laat het rusten dames. Iedereen van jullie heeft zijn leven verdergezet, geef hem ook die keuze. Met alle respect voor beide partijen.