Zoon (20) van Kim Kay krijgt twee jaar celstraf voor drugshandel vanuit huis van grootouders

© Johan Martens en SD

Gent -

De zoon van Kim Kay (20) is vrijdag door de Gentse rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf voor drugshandel vanuit het huis van zijn grootouders in Gent. Na twee veroordelingen vorig jaar in drugsdossiers begon hij na zijn vrijlating meteen opnieuw.

Simon Dekaezemaker

J.K. is de zoon van zangeres Kim Kay, de zangeres die in de jaren 90 scoorde met de hit Lilali. Door ziekte is ze al tien jaar vastgekluisterd aan haar bed. In onze krant getuigde ze eerder hoe machteloos ze zich voelde met een zoon die op het slechte pad was en zwaar verslaafd was aan drugs.

LEES OOK. Zelf al 10 jaar vastgekluisterd aan bed, nu wanhopig omdat haar zoon (18) in de cel zit: het eerlijke verhaal van zangeres Kim Kay

Samen met vijf anderen stond K. maandag voor de rechter in Gent voor bezit en verkoop van cannabis, cocaïne en mephedrone. “Straatdealers die blijven doordoen”, aldus het parket. In mei viel de politie met de grote middelen binnen bij K. zijn grootouders thuis in Gent, van waar hij dealde.

Hij probeerde te vluchten en gooide honderden gram cannabis en wat cocaïne door het raam. Tijdens zijn vlucht kwam hij vast te zitten in een boom en hij werd opgepakt. Bij hem thuis vonden ze een machete en sinds de feiten zit K. in voorhechtenis in de gevangenis.

Opvallend was dat K. in maart net vrijgelaten was na een tweede veroordeling voor zijn rol in een drugsdossier. Aan Dampoort runde hij een zware handel. Door zijn jonge leeftijd en schuldinzicht gaven de rechters hem toen een straf met uitstel, maar K. begon direct opnieuw.

LEES OOK. Zijn familie smeekte de politie bij huiszoeking om hulp: zoon (19) van Kim Kay riskeert vier jaar cel

Door zijn hardleerse ingesteldheid werd K. vrijdag door de Gentse rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf en 8.000 euro boete. Kevin Meersman, de advocaat van K. , zal het vonnis eerst inkijken, maar overweegt beroep.

De andere verdachten kregen straffen tussen de 30 tot 20 maanden effectieve celstraf opgelegd of een celstraf met uitstel of werkstraf. Eén verdachte werd vrijgesproken. “Na 9 maanden vrijheidsberoving is er recht gesproken. Client is blij dat hij terug naar zijn familie kan gaan”, zegt advocaat Jesse Van den Broeck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen