Einde van een tijdperk: Ritchie De Laet stopt na dit seizoen met voetballen bij Antwerp

Emotioneel moment bij Antwerp. Ritchie De Laet, boegbeeld van de club, en de Great Old kondigden vrijdag samen aan dat de verdediger aan zijn laatste seizoen bezig is bij de club. Toch zeker als voetballer.

havg

“Wij begrijpen mekaar, rood en wit, Sinjoren onder mekaar. Het was, met meer dan 200 wedstrijden, een eer om voor jullie te spelen. Nu moeten we bijna afscheid nemen, maar ik ga nog alles geven in de play-offs en de bekerfinale. Tot snel, Ritchie.”

Bekijk hier het afscheidsfilmpje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ritchie De Laet is een jeugdproduct van Antwerp en brak er in 2006, toen nog in tweede klasse, door in het eerste elftal. Na tal van omzwervingen, onder meer bij Stoke City, Manchester United en Leicester City belandde hij in 2018 opnieuw bij zijn grote liefde. Eerst op uitleenbasis, om daarna nog in Australië te gaan voetballen. Maar in 2019 was de terugkeer naar ‘zijn’ Antwerp definitief. Dit seizoen rondde hij de kaap van 200 officiële duels voor de club met stamnummer 1.

Het contract van De Laet, die het voorbije jaar geregeld geblesseerd was, bij RAFC loopt aan het einde van dit seizoen af en er komt dus geen nieuwe verbintenis. Wat daarna gebeurt is nog niet duidelijk. Ook niet of De Laet nog elders gaat voetballen. Of dat hij, zoals Faris Haroun -nu coach van de Antwerpse beloften- een nieuwe functie binnen de club opneemt. Dat moeten speler en club nog bekijken. Nu gaat de focus op het sportieve. Antwerp begint zaterdagavond aan de Champions’ Play-offs met een verplaatsing naar Anderlecht en speelt op 9 mei de bekerfinale tegen Union.