Gemeentehuis Lebbeke
Volledig scherm
Gemeentehuis Lebbeke © Copyright : Geert De Rycke

Medewerkster (29) gemeente Lebbeke opgepakt in onderzoek naar drugsaanslagen: vrouw speelde adressen van slachtoffers door

In het onderzoek naar een aanslag op 1 februari in Mortsel zijn vrijdag bij twee huiszoekingen in Puurs-Sint-Amands en Lebbeke twee personen opgepakt. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om een 29-jarige man en een 29-jarige vrouw. De vrouw, een medewerkster van het gemeentebestuur van Lebbeke, zou adressen van slachtoffers hebben opgezocht en doorgespeeld.

  1. Omkoopzaak rond flamboyant ex-politiehoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”
    PREMIUM
    Update

    Omkoopzaak rond flamboyant ex-politie­hoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”

    5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert boven het hoofd. Dinsdag startte normaal het proces waarin hij zich moet verantwoorden voor onder meer openbare omkoping, witwassen, schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte, maar de zaak werd opnieuw uitgesteld. Audenaert zou 1.000 euro ontvangen hebben om de hoofdzetel van de federale politie in Brussel te verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan de flamboyante oud-politiedirecteur wel eens zuur opbreken. “In afgeluisterde telefoongesprekken hoorden de speurders hoe het geld tot bij hem moest geraken.”
    Dendermonde
  2. Kerk Heizijde opnieuw verkocht aan Kerkraad: “Blijven wel voorstander van groen buurtpark en behoud toren”
    PREMIUM

    Kerk Heizijde opnieuw verkocht aan Kerkraad: “Blijven wel voorstan­der van groen buurtpark en behoud toren”

    De kerk van Heizijde is opnieuw verkocht van het Lebbeekse gemeentebestuur aan de Kerkraad van Lebbeke. De gemeenteraad keurde daarvoor de ontwerpakte voor wederverkoop goed. Het initiatief komt er nadat de Raad van State de verkoopbeslissing, waarbij de Kerkraad de kerk verkocht aan de gemeente, vernietigde. “In de huidige akte hebben we wel onze wens voor een groen buurtpark en behoud van de kerktoren opgenomen”, zegt schepen Raf De Wolf (N-VA).
    Lebbeke