Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

WEERBERICHT. “Verwacht komende dagen geen lenteweer”, maar eind volgende week mogelijk 20 graden

Goed nieuws voor wie morgen eieren wil rapen: Pasen zal droog beginnen. “Maar vooral na de middag neemt de kans op regen of enkele buien toe. Dat ziet er dan niet goed uit”, voorspelt weerman Frank Duboccage. Maandag wordt het zelfs herfstachtig, maar daarna is er beterschap op komst.

  1. Steeds meer koraalriffen verbleken door klimaatopwarming: welke gevolgen heeft dat voor ons?
    PREMIUM

    Steeds meer koraalrif­fen verbleken door klimaatop­war­ming: welke gevolgen heeft dat voor ons?

    Al maandenlang zijn de oceanen wereldwijd ongezien warm. In heel wat tropische regio’s gaat het om 2 tot 4°C boven de normale watertemperaturen. Dat is nefast voor koraalriffen die hierdoor massaal verbleken. Maar wat is koraalverbleking precies? Hebben de riffen nog een toekomst? En welke impact zou het op ons hebben als ze zouden verdwijnen door de klimaatopwarming? Klimatoloog Samuel Helsen legt uit. “De impact is niet alleen ecologisch, maar ook economisch.”
  2. WEERBERICHT. Regen voor de rest van de week: morgen geldt code geel voor heel het land

    WEERBE­RICHT. Regen voor de rest van de week: morgen geldt code geel voor heel het land

    Van het zomerse weer zal de komende dagen zo goed als niets meer te zien zijn. Donderdag is het dikwijls zwaarbewolkt met regen en felle onweersbuien. Het KMI kondigt code geel aan. In de loop van de namiddag zou het vanaf het zuiden droger moeten worden met bredere opklaringen. Tegen de avond zijn er weer felle onweersbuien mogelijk. FOD Binnenlandse zaken activeert het nummer 1722 voor wie storm- of waterschade heeft geleden. “In het pinksterweekend wordt het wat zachter, maar de kans op buien of onweders blijft bestaan”, voorspelt onze weerman David Dehenauw.