© Action Images via Reuters

Vincent Kompany is nog niet uitgeraasd na rode kaart tegen Chelsea: “De arbitrage is dit seizoen gewoon niet goed genoeg”

Niet alleen in België krijgt de wedstrijdleiding de wind van voren. Vincent Kompany vindt de arbitrage in de Premier League “dit seizoen gewoon niet goed genoeg”. Dat vertelde de trainer van Burnley maandag, twee dagen nadat hij kort voor de rust in het uitduel bij Chelsea met rood naar de tribunes werd gestuurd.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Kompany zag de Franse verdediger Lorenz Assignon met rood uitgesloten worden en Chelsea kreeg bij dezelfde fase een strafschop toegekend. Toen de voormalige Rode Duivel daartegen protesteerde, mocht hij zijn speler volgen.

“Na de match heb ik me bij scheidsrechter Darren England voor mijn woordkeuze geëxcuseerd, maar ik blijf zeggen wat ik denk en zeg het ook tegen de scheidsrechters en officials zelf: ze moeten het beter doen. Ik denk dat ik dat op een constructieve manier gezegd heb. Ik begrijp immers dat ze geen makkelijke taak hebben. Ze worden op de vingers gekeken en de druk is groter dan ooit. De toevoeging van de VAR en meer officials, dus meer meningen, heeft hun taak niet vereenvoudigd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Tijdens mijn carrière heb ik de Engelse scheidsrechters als de beste ter wereld ervaren, maar dit seizoen heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Vroeger primeerde het gezonde verstand. Je maakte een fout, moest er samen eens om lachen en het kwam allemaal wel goed. Dit jaar is dat anders. En dat zeg ik niet omdat we op de voorlaatste plaats staan. Onze plaats in de rangschikking is niet het gespreksonderwerp. Ik heb er ook geen problemen mee als ik een sanctie krijg, maar het moet correct zijn. Ik zeg dat niet op een wraakzuchtige manier, ben ook niet boos meer. Al wat ik wil is dat de arbitrage beter wordt dan dat ze nu is.”

Ondanks dat Burnley een volledige tweede helft met een man minder speelde, sleepte het nog een 2-2 gelijkspel uit de brand op het veld van Chelsea. In de stand is Burnley tot op vier punten van de eerste veilige plaats genaderd. Er zijn nog acht speeldagen te gaan en de hoop om alsnog aan degradatie te ontsnappen, is weer opgelaaid. “Al wat we vragen is een kans”, zegt Kompany. “Als we voor het einde van het jaar één kans krijgen om ons te redden, is dat genoeg voor ons. We gaan ons proberen in een positie te manoeuvreren waarin we die kans krijgen. Ondanks het moeilijke seizoen dat we beleven, vormen we nog altijd een hecht team. Dat toont wie we zijn en dat zal de komende acht wedstrijden niet veranderen, of we ze nu alle acht winnen of alle acht verliezen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer